Ελλάδα

Στο υπουργείο Υποδομών τα κρίσιμα έργα αποκατάστασης των δομών της Θεσσαλίας

Στο υπουργείο Υποδομών τα κρίσιμα έργα αποκατάστασης των δομών της Θεσσαλίας

Πηγή Φωτογραφίας: [363469] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL / Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 8Η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τροπολογία για την επιτάχυνση της ανάθεσης και εκτέλεσης έργων αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών που επλήγησαν από την πρόσφατη πλημμύρα στην Θεσσαλία κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή.

Τροπολογία για την επιτάχυνση της ανάθεσης και εκτέλεσης έργων αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών που επλήγησαν από την πρόσφατη πλημμύρα στην Θεσσαλία κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή. Σύμφωνα με την ρύθμιση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «δύναται να αναλαμβάνει, δια των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του, τον σχεδιασμό, την ανάθεση και την εκτέλεση των κατεπειγόντων έργων αποκατάστασης βλαβών των υποδομών, ακόμα και όταν δεν υπάγονται στις αρμοδιότητές του».

Με τον τρόπο αυτό τα έργα άμεσης προτεραιότητας θα εκτελούνται με εξπρές διαδικασίες κεντρικά από το αρμόδιο υπουργείο αντί να ανατίθενται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ή τις δημοτικές αρχές.

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα – Διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή [vid]

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για ακόμη μία υπερχείλιση φράγματος, καθώς η στάθμη του νερού της λίμνης Κάρλας έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς μετά την κακοκαιρία Daniel η Πηνείος άρχισε να «κατεβάζει» τεράστιες ποσότητες νερού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ αν ο Πηνειός – μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel – συνεχίζει να φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού προς τη λίμνη και τα νερά δεν βρουν άλλο σημείο εκτόνωσης, δεν αποκλείεται η λίμνη Κάρλα να υπερχειλίσει.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.

-Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments