Nέα της αγοράς

Το δολάριο δεν αφήνει την ΕΚΤ να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Το δολάριο δεν αφήνει την ΕΚΤ να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Η ημέρα, μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% από την ΕΚΤ, άρχισε με το ευρώ να διολισθαίνει κάτω από το 1,07 δολ., αντί – λόγω της αύξησης των επιτοκίων – να ισχυροποιηθεί έναντι του δολαρίου.

Με το ευρώ «φθηνότερο» και το πετρέλαιο «ακριβότερο» (ήδη πάνω από τα 94 δολάρια ) η πλέον αναμενόμενη πρόβλεψη είναι μια περαιτέρω αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη.

Η ημέρα, μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% από την ΕΚΤ, άρχισε με το ευρώ να διολισθαίνει κάτω από το 1,07 δολ., αντί – λόγω της αύξησης των επιτοκίων – να ισχυροποιηθεί έναντι του δολαρίου.

Με το ευρώ «φθηνότερο» και το πετρέλαιο «ακριβότερο» (ήδη πάνω από τα 94 δολάρια ) η πλέον αναμενόμενη πρόβλεψη είναι μια περαιτέρω αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη σύμφωνα με το insider.gr

Πώς θα γίνει αυτό, με περισσότερη… ύφεση στην οικονομία της Ευρωζώνης;

Η  απάντηση της κας Λαγκάρντ ασφαλώς δεν καλύπτει τα πραγματικά ερωτήματα που προκύπτουν από την κατάσταση στο νομισματικό σύστημα και τον νέο κύκλο αναταραχής τιμών στις ενεργειακές τιμές, τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου.

Η Ευρωζώνη συνεχίζει να διολισθαίνει στην οικονομική επιβράδυνση με αιχμή τα μεγάλα οικονομικά της κέντρα, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, η διαθέσιμη ρευστότητα στην οικονομία εξακολουθεί να συρρικνώνεται από δύο πλευρές (αύξηση επιτοκίων και σταδιακή απόσυρση κεφαλαίων APP και PEPP) και το Συμβούλιο της ΕΚΤ πρέπει να αναχαιτίσει ένα δεύτερο κύκλο πληθωριστικών πιέσεων που δεν μπορεί να ελέγξει (συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ και τιμές πετρελαίου).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments