Πολιτική

Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: Ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού να καταδικάσει τις συκοφαντικές επιθέσεις

Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: Ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού να καταδικάσει τις συκοφαντικές επιθέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την μάχη που είναι ανοιχτή όπως υπογράμμισε μίλησε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου.

Για την πορεία προς την κάλπη της δεύτερης Κυριακής μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την μάχη που είναι ανοιχτή όπως υπογράμμισε μίλησε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου εμφανίστηκε με ακόμη πιο έντονη ρητορική απέναντι στον συνυποψήφιό της, Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο και κάλεσε για άλλη μια φορά να καταδικάσει τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της. Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι για να μπορέσεις να κερδίσεις χρειάζεται πολιτικό σχέδιο και πως «όσο δεν έχει ή δεν το εκφράζει κάτι τέτοιο ο κ. Κασσελάκης, δεν μπορεί αυτό να κερδίσει».

Σχετικά με τη στήριξη του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη, σχολίασε ότι «η τοποθέτηση του είναι απολύτως σεβαστή, έκανε την επιλογή του, αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάζει τους ψηφοφόρους του πρώτου γύρου, δεν άγονται και φέρονται τα πρόσωπα, στα στελέχη, τα μέλη κατ’ αυτόν τον τρόπο…».

Στο ερώτημα ποιοι την πολεμούν, ανέφερε ότι «υπήρξαν συκοφαντικές επιθέσεις από συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα που συχνά αναπαράγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέω ότι εκκινούν από εκεί, αλλά σίγουρα αναπαράγονται». Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να κάνει προσωπική αντιπαράθεση και πως όσοι το κάνουν δημιουργούν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Απαιτώ όμως να μην υπάρχει ανθρωποφαγία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί έτσι ένα κόμμα να πορεύεται».

Ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης είναι ένα πρόσωπο που «σε μόνιμη βάση στοχοποιεί στελέχη, όχι μόνο εμένα», «γι’ αυτό ζήτησα και από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις». Είπε ότι «θα ήταν το ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού να καταδικάσει αυτές τις συκοφαντικές επιθέσεις» και πως θα επιμείνει να γίνει πολιτική συζήτηση γιατί «δεν μπορεί να κρίνει ο πολίτης αν δεν έχει μπροστά του το πολιτικό σχέδιο».

Ερωτηθείσα πώς θα συνυπάρξουν μετά την Κυριακή με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, είπε ότι «συνύπαρξη μπορεί να υπάρξει εφόσον υπάρχει πολιτικό πλαίσιο» και πως από την πλευρά της, με τη διαδρομή της, έχει εγγυηθεί την ενότητα του χώρου. «’Αρα εδώ το ζήτημα είναι να υπάρξει απάντηση από την άλλη πλευρά, γιατί είναι από εκείνη την πλευρά που προκύπτουν οι επιθέσεις που δημιουργούν τοξικότητα και ανθρωποφαγία», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα που της τέθηκε: «αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο, μπορεί να σας εξωθήσουν να φύγετε, αν κερδίσει ο κ. Κασσελάκης;», τόνισε πως «όχι, κοιτάξτε, είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου…». «Να υπάρχει πολιτικό πλαίσιο, να υπάρχει στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός και το διακύβευμα είναι αν μετά την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες ότι θα έχει μια σοβαρή, δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σχετικά με κριτική που της έχει ασκηθεί για τη δήλωση της το βράδυ των εκλογών, υπογράμμισε ότι η απεύθυνση της αφορούσε το πολιτικό σχέδιο του συνυποψηφίου της, «όχι προφανώς τους ψηφοφόρους». Είπε ότι δεν είναι ωραίο να διαστρεβλώνονται δηλώσεις, «η δήλωση μου ήταν καθαρή και αφορούσε το πολιτικό σχέδιο του συνυποψηφίου μου που είναι νεφελώδες». Για στελέχη που άλλαξαν «στρατόπεδο», σχολίασε ότι είναι αναμενόμενες οι ροές σε μια διαδικασία και πως την ίδια ώρα άλλοι χωρίς δημόσιο βήμα προσέρχονται σε εκείνη.

Σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι η σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα είναι απόλυτα αδιατάρακτη και πως ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη στάση της σιωπής και έμεινε συνεπής σε αυτή και «ορθώς έπραξε κατά την ταπεινή μου γνώμη γιατί είναι τέτοιο το συναισθηματικό βάρος που οποιαδήποτε παρέμβαση του θα ήταν καθοριστική». Η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε πως δεν θεωρεί καλό «να εργαλειοποιείται η σιωπή του για να αποκομιστούν οφέλη από κάποια πλευρά». «Να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί η πλευρά του συνυποψηφίου μου συχνά την εργαλειοποιεί και αυτό δεν είναι εντάξει νομίζω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments