Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις 75-72: Μιλουτίνοβ και Πίτερς ισοπέδωσαν την front line της λιθουανικής

Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις 75-72: Μιλουτίνοβ και Πίτερς ισοπέδωσαν την front line της λιθουανικής

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/ COSMOTE TV | Basketball

Ο Ολυμπιακός με μπροστάρηδες τους τρομερούς Νίκολα Μιλουτίνοβ και Άλεκ Πίτερς έκαμψε την αντίσταση της Ζάλγκιρις Κάουνας και έφτασε στη νίκη με 75-72.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζάλγκιρις Κάουνας στην πρώτη αγωνιστική ημέρα του τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης” επί κυπριακού εδάφους, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 75-72.

Στην αποψινή αναμέτρηση δεν αγωνίστηκαν από πλευράς ερυθρολεύκων ο Μουσταφά Φαλ και Σακίλ ΜακΚίσικ, με τους Μιλουτίνοβ και Πίτερς να οδηγούν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη νίκη. Ο πρώτος πέτυχε νταμπλ – νταμπλ με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 8 ριμπάουντ.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό είναι η Μακάμπι στο πλαίσιο του ίδιου τουρνουά (23/9, 19:00, COSMOTE SPORT 4 και LIVE από το SPORT24).

Το πρώτο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό, με τον δείκτη του σκορ να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό είχαν τα πολύ χαμηλά ποσοστά πίσω από την γραμμή των 6μ75, με τον Ολυμπιακό να σουτάρει στα πρώτα 20 λεπτά με 27% (3/11) και την Ζάλγκιρις με 21% (3/14 τρίποντα). Οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν να βρουν λύσεις κοντά στο καλάθι, με τον Σίκμα να συνεργάζεται όμορφα με τα γκαρντ του Ολυμπιακού και να σκοράρει. Η ανάπαυλα βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται με 34-30.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ματς. Από πλευράς ερυθρολεύκων ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε πολύτιμη συνεισφορά πετυχαίνοντας νταμπλ – νταμπλ από το τρίτο δεκάλεπτο, όντας κυρίαρχος στο “ζωγραφιστό”. Η Ζάλγκιρις με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ σε εξαιρετική κατάσταση βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο +1 (55-54). Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους ερυθόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 75-72, καθώς τα τελευταία σουτ των Λιθουανών βρήκαν σίδερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments