Πολιτική

Ελλάδα: «Ντέρμπι» για δύο ο β’ γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα: «Ντέρμπι» για δύο ο β’ γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363745] 2ος ΓΥΡΟΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου τίθενται στην τελική κρίση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μετά Τσίπρα εποχή - Τι επεσήμαναν οι δύο ανθυποψήφιοι στα τελικά τους μηνύματα

Έπειτα από μία εβδομάδα δυναμικής αντιπαράθεσης μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται σήμερα στα 538 εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί σε όλη την ελληνική επικράτεια για να εκλέξουν την ηγεσία του κόμματος που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και όσοι και όσες ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Στην σημερινή διαδικασία δεν μπορούν να συμμετάσχουν νέα μέλη.

Εξερχόμενη του εκλογικού τμήματος στο Αιγάλεω την Κυριακή, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προσέρχονται στις κάλπες στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, «ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή».

Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν.

Έφη Αχτσιόγλου

Υποψήφια πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ενωτικός εμφανίστηκε στην δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί εγγύηση της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς.

Η κάλπη είναι άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος σήμερα είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί.

Στέφανος Κασσελάκης
Υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τι προηγήθηκε

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά από το 44,91% (66.156 ψήφοι) που πήρε την περασμένη Κυριακή, έναντι 36,18% (53.292 ψήφοι) που πήρε η Έφη Αχτσιόγλου. Με τον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί μετά από συνάντηση και κοινή δήλωση ο τέταρτος της εκλογικής αναμέτρησης Νίκος Παππάς, ο οποίος απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφοι). Με την κ. Αχτσιόγλου και σαφώς απέναντι στον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί ο έτερος υποψήφιος της περασμένης Κυριακής Ευκλείδης Τσακαλώτος που βγήκε τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι). Εναντίον του κ. Κασσελάκη είχε ταχθεί ήδη πριν τον πρώτο γύρο ο πέμπτος της αναμέτρησης Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε το 1,3% (1.917 ψήφοι).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments