Nέα της αγοράς

ΑΒΑΞ: Μικρό κέρδος, θετικό margin και άνοδος EBITDA στην Κατασκευή – Μειώνεται ο δανεισμός

ΑΒΑΞ: Μικρό κέρδος, θετικό margin και άνοδος EBITDA στην Κατασκευή – Μειώνεται ο δανεισμός

Πηγή Φωτογραφίας: Mikrometoxos.gr

Ανακοίνωσε χτες η εισηγμένη, στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2023, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων έργων του ομίλου ανήλθε σε 2,7 δισ., έναντι 1,86 δις στο τέλος του 2022.

Ρεκόρ στα 3,2 δισ. ευρώ, μικτό κέρδος στην κατασκευή που «πέρασε» σε θετικό έδαφος, αυξημένα EBITDA και μειωμένο δανεισμό, όπως και θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές πέτυχε, μεταξύ άλλων, ο κατασκευαστικός όμιλος ΑΒΑΞ στο πρώτο εξάμηνο του 2023, «δείχνοντας» τάση βελτίωσης της απόδοσης των έργων και της συνολικής κερδοφορίας, παρά την καθυστέρηση στην έναρξη νέων έργων μετά την ολοκλήρωση μίας σειράς μεγάλων συμβάσεων κυρίως στο εξωτερικό.

Ανακοίνωσε χτες η εισηγμένη, στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2023, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων έργων του ομίλου ανήλθε σε 2,7 δισ., έναντι 1,86 δις στο τέλος του 2022. Μετά την 30.06.2023, ο όμιλος έχει αναλάβει νέες συμβάσεις συνολικής αξίας 478 εκατομμυρίων, διαμορφώνοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε 3,2 δισ. ευρώ, που είναι στο σύνολό του υπογεγραμμένο, δηλαδή δίχως προς υπογραφή έργα – συμβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι στο γ’ τρίμηνο υπεγράφη τελικά και η σύμβαση για την κατασκευή του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης και των Νέων Γενικών Νοσοκομείων της Κομοτηνής και της Σπάρτης, με χρηματοδότηση από τη «Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αξίας 443 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχει αποκαλύψει το insider.gr. Ο όμιλος επίσης αναμένει προσεχώς να υπογράψει δύο ακόμη συμβάσεις συνολικής αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments