Τεχνολογία

Η Apple βρήκε γιατί υπερθερμαίνεται το iPhone – Πώς θα το λύσει

Η Apple βρήκε γιατί υπερθερμαίνεται το iPhone – Πώς θα το λύσει

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Όπως ανακοίνωσε η Apple, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα σφάλμα λογισμικού και στη χρήση ορισμένων εφαρμογών.

Την αιτία της υπερθέρμανσης του νέου iPhone εντόπισε η Apple, αφότου πολλοί χρήστες του ανέφεραν ότι το κινητό τους φτάνει ακόμα και στους 43 βαθμούς Κελσίου όταν το χρησιμοποιούν.

Την αιτία της υπερθέρμανσης του νέου iPhone εντόπισε η Apple, αφότου πολλοί χρήστες του ανέφεραν ότι το κινητό τους φτάνει ακόμα και στους 43 βαθμούς Κελσίου όταν το χρησιμοποιούν.

Όπως ανακοίνωσε η Apple, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα σφάλμα λογισμικού και στη χρήση ορισμένων εφαρμογών.

Η εταιρεία σκοπεύει να εκδώσει μια ενημέρωση του λογισμικού της (update) για να διορθώσει το σφάλμα στο iOS 17, ενώ συνεργάζεται με προγραμματιστές των οποίων οι εφαρμογές προκαλούν υπερφόρτωση στο iPhone.

Η ιστοσελίδα της Apple λέει ότι οι χρήστες μπορεί να παρατηρήσουν αύξηση της θερμοκρασίας του τηλεφώνου τους όταν το «στήνουν» χρησιμοποιώντας το backup τους, όταν φορτίζουν ασύρματα, χρησιμοποιούν εφαρμογές ή παιχνίδια με βαριά γραφικά ή όταν βλέπουν μέσω streaming βίντεο υψηλής ποιότητας. Η Apple λέει ότι είναι φυσιολογικό οι συσκευές να είναι ζεστές κατά την έντονη χρήση και εάν το iPhone δεν εμφανίζει προειδοποίηση θερμοκρασίας, τότε είναι ασφαλές για χρήση.

Παράλληλα, η Apple σημείωσε ότι το τηλέφωνο μπορεί να είναι πιο ζεστό κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της, καθώς η συσκευή δουλεύει στο παρασκήνιο.

Το Instagram, που ανήκει στη Meta του Mark Zuckerberg, ήδη έκανε αλλαγές στην εφαρμογή του την περασμένη εβδομάδα, για να αποτρέψει τη υπερθέρμανση των iPhones.

Η Uber και άλλες εφαρμογές, όπως το βιντεοπαιχνίδι Asphalt 9, δουλεύουν ακόμα πάνω στα δικά τους updates.

Η Apple δεν έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι διαθέσιμο το update στο iOS 17, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας με το iPhone 15, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας δεν επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη απόδοση του τηλεφώνου.

Τα παράπονα για τη θερμοκρασία του iPhone είχαν αρχίσει να κατακλύζουν τα τεχνολογικά φόρουμ. «Μόλις πήρα το iPhone 15 Pro σήμερα και είναι τόσο ζεστό που δεν μπορώ καν να το κρατήσω για πολύ!» είχε γράψει ένας χρήστης.

Πάντως, οι πωλήσεις των νέων iPhones φαίνεται να πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής, με την αναμονή για μια συσκευή να φτάνει τις εβδομάδες στην αμερικανική αγορά, αφότου μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα καταστήματα της Apple την ημέρα της κυκλοφορίας του νέου smartphone.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments