Πολιτική

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Κασσελάκη με διαφορετικά μέσα

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Κασσελάκη με διαφορετικά μέσα

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023. Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν η καταγραφή και η πρώτη εκτίμηση των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία Daniel και μία σειρά από νομοσχέδια σε τομείς, όπως η δημόσια διοίκηση και η υγεία. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον παραδοσιακό τρόπο, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω των social media πραγματοποίησαν την πρώτη τους σύγκρουση. Και στην κόντρα μπήκε δυνατά και ο Παύλος Μαρινάκης που κατηγόρησε τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επικοινωνιακό σόου στις πλημμυρισμένες περιοχές που επισκέφθηκε. Πριν λίγες ημέρες οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον υποτίμησαν και […]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον παραδοσιακό τρόπο, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω των social media πραγματοποίησαν την πρώτη τους σύγκρουση. Και στην κόντρα μπήκε δυνατά και ο Παύλος Μαρινάκης που κατηγόρησε τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επικοινωνιακό σόου στις πλημμυρισμένες περιοχές που επισκέφθηκε. Πριν λίγες ημέρες οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον υποτίμησαν και αυτό δεν τους βγήκε σε καλό. Έχασαν δυο φορές και μάλιστα με καθαρή διαφορά. Θα κάνουν το ίδιο και στο «γαλάζιο στρατόπεδο»; Τα παθήματα στην πολιτική γίνονται μαθήματα ειδικά όταν παραδείγματα προς απομίμηση είναι οι αντίπαλοι.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Στέφανο Κατσελάκη, λέγοντας ότι δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Αριστερά και δεν εκφράζει πολιτικές θέσεις. Αυτό στο οποίο αναμένεται να επενδύσει περαιτέρω η Νέα Δημοκρατία είναι ότι ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη ως “υπαρχηγούς”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί μέχρι αυτή την ώρα τα παραδοσιακά μέσα. Συνεντεύξεις, δηλώσεις, ομιλίες στις περιοδείες που πραγματοποιεί και φυσικά όποτε κρίνει απαραίτητο τη Βουλή. Προεκλογικά και μόνο είχε ενεργοποιήσει το Tik Tok. Ο Στέφανος Κασσελάκης «ζει και βασιλεύει» στον κόσμο των social media. Απάντησε στον πρωθυπουργό διαδικτυακά, υπενθυμίζοντάς του τι είχε υποσχεθεί στους πολίτες της Καρδίτσας το 2021 σε σχέση με τις πλημμύρες και τι τελικά έγινε.

Θα συναντηθούν ποτέ; Πιθανότατα όχι. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πρώτος ηγέτης της αντιπολίτευσης που δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο νέος Πρόεδρος καθυστερεί, καθώς πιθανώς δεν είναι ακόμη έτοιμος να συζητήσει με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ιδίως με τον Πρωθυπουργό, σε μια προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ωστόσο, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ALPHA, επανέλαβε αυτό που έλεγε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης: θα εξαντλήσει όλη την τετραετία.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή σύγκρουση που ο χρόνος θα δείξει ποιος θα την κερδίσει. Οι δυο αρχηγοί θα συγκρούονται μόνο από διαφορετικά «δωμάτια» εκτός και αν προεκλογικά πραγματοποιηθεί το πολυπόθητο debate που ούτε στις αυτοδιοκητικές εκλογές πραγματοποιήθηκε. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το πλεονέκτημα να θεωρείται «άγραφο χαρτί» και να επενδύει στην εικόνα και τη δημοφιλία που έχει στον κόσμο. Έχει υποσχεθεί πως η επαφή του με την κοινωνία θα είναι συνεχής και αυτό αναμένεται να κάνει.

Είναι το σημείο, άλλωστε στο οποίο μπορεί να υπερτερήσει και να επιχειρήσει να κάνει τη διαφορά. Το γεγονός πως οι πρώτες δημοσκοπήσεις δεν του έδωσαν κανέναν «αέρα» δείχνει πως ο δρόμος θα είναι μακρύς. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής δεν θα βαρύνουν το βιογραφικό του, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αν το «κοντέρ» γράψει πολύ χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με το 2019 η «μουρμούρα» θα ξεκινήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή έχει περισσότερο να αντιμετωπίσει τον «κρυφό εαυτό» της Νέας Δημοκρατίας, τους «αντάρτες» δηλαδή που αυτονομήθηκαν, παρά να αναμετρηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments