Πολιτική

Άδωνις: Ο ΕΦΚΑ αναβαθμίζεται σε e – ΕΦΚΑ

Άδωνις: Ο ΕΦΚΑ αναβαθμίζεται σε e – ΕΦΚΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ, Την ικανοποίησή του για την ψηφιακή και πρωτοποριακή αναβάθμιση του ΕΦΚΑ σε e – ΕΦΚΑ εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει ότι, ήδη, η απονομή συντάξεων γίνεται με αναντίρρητα ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι σε πλήρη εξέλιξη»

Την ικανοποίησή του για την ψηφιακή και πρωτοποριακή αναβάθμιση του ΕΦΚΑ σε e – ΕΦΚΑ εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει ότι, ήδη, η απονομή συντάξεων γίνεται με αναντίρρητα ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

«Ο ΕΦΚΑ μεταμορφώνεται σε ψηφιακός, γίνεται δηλαδή  e- ΕΦΚΑ», πληροφορεί τους συνταξιούχους ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος συμπληρώνει ότι «σε τρία χρόνια θα έχουμε λογικά πλήρως ψηφιοποιήσει όλα τα αρχεία του ΕΦΚΑ, δηλαδή όλο τον συνταξιοδοτικό βίο, όλο τον ασφαλιστικό όλων των ασφαλισμένων μας».

Το εν λόγω πρόγραμμα «είναι εν εξελίξει», συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «έχει συγκεκριμένα ορίζοντα λήξης τα τρία χρόνια από σήμερα είναι on going, δηλαδή κάθε ένα μήνα παραδίδεται κάποιο τμήμα του. Δεν είναι περιμένουμε τρία χρόνια για να τελειώσει συνεχώς κάτι τελειώνει και βελτιώνονται οι υπηρεσίες μας και προσθέτουμε ψηφιακές υπηρεσίες και οτιδήποτε άλλο».

«Όταν θα φτάσουμε εκεί θα έχει συμβεί το εξής. Ο πολίτης θα μπορεί να έχει μια εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο, σε όποια ηλικία και αν είναι, και να πατά το κουμπί και να λέει ότι με αυτό το ρυθμό αν συνεχίζει να δουλεύει έτσι, θα πάρει τη σύνταξή του την τάδε μέρα του τάδε έτους».

Μιλώντας, ακόμη, για τις συντάξεις, ο Άδωνις υποστηρίζει ότι «το υπουργείο Εργασίας πάει καλά στον τομέα αυτό, πάμε πολύ καλά».

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις εκκερεμείς κύριες συντάξεις, ο Άδωνις σημειώνει πως «πριν από τρία χρόνια, οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονταν σε 180.000. Σήμερα οι εκκρεμείς συντάξεις είναι στις 30.000. Με τον αριθμό αυτό και με το ρυθμό τον οποίο προχωράμε, έχουμε σκοπό να φτάσουμε περίπου τις 25.000 τέλος του χρόνου και να είμαστε εκεί γύρω στις 15 με 20.000 από εδώ και πέρα».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, ο Άδωνις αναφέρει: «Όταν ανέλαβα υπουργός Εργασίας οι εκκρεμείς επικουρικές που παρέλαβα ήταν περίπου 65.000. Έχουμε δρομολογήσει διάφορα πράγματα που τις επιταχύνουν. Χθες που τις κοίταζα, διαπίστωσα πως είμαστε στις 42.000, άρα έχουμε πέσει 23.000 μέσα σε τρεις μήνες. Με τη ρύθμιση που πρόκειται να φέρουμε στη Βουλή, με το νέο νομοσχέδιο, πιστεύω αρχές Νοεμβρίου,  θα πάμε σε μία απόδοση περίπου 15.000 επικουρικών συντάξεων στο Δημόσιο διότι ξεπερνάμε τον τρόπο του υπολογισμού που γίνεται με το χέρι και έχει μια συνθετότητα, βγάζουμε έναν αλγόριθμο κα το κάνουμε αυτόματα ίδιο σε όλους. Με τρόπο αυτόματο και ψηφιακό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments