Διεθνή

Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ

Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, «Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε ο Μπάιντεν σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δέχτηκε ερωτήσεις.

Σε έκτακτο διάγγελμα προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου (7/10), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ».

«Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε ο Μπάιντεν σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δέχτηκε ερωτήσεις.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Ισραήλ θα λάβει την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ: «Θα διασφαλίσουμε ότι έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται οι πολίτες τους και μπορούν να συνεχίσουν να αμύνονται», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν είπε ότι μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και είπε ότι η υποστήριξη της κυβέρνησής του για την ασφάλεια του Ισραήλ «είναι σταθερή και ακλόνητη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποθάρρυνε επίσης άλλα εχθρικά προς το Ισραήλ μέρη να εκμεταλλευτούν αυτές τις επιθέσεις.

Τελ Αβιβ: Νέα κλιμάκωση – 150 πυραύλους εκτόξευσε η Χαμάς [vid]

Ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση παρατηρείται τα τελευταία λεπτά στην Λωρίδα της Γάζας. Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς προχώρησε σε νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων, εξαπολύοντας 150 ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ, με αιτιολογικό την επίθεση του Ισραήλ στον Πύργο της Παλαιστίνης στη Γάζα.

Ανακοίνωση εξέδωσε, μάλιστα, η Χαμάς στο Telegram, όπου επιβεβαιώνεται η συνέχιση των σφοδρών επιθέσεων με την τελευταία επιθετική κίνηση των Παλαιστινίων.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν νωρίτερα τρία κτίρια του «Πύργου της Παλαιστίνης» στη συνοικία αλ-Ρινάλ της πόλης της Γάζας, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που είδαν τους τρεις πύργους άνω των δέκα ορόφων να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον μετά από εκρήξεις.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε «δύο πολυόροφα κτίρια» με αεροπορικές επιδρομές, κατηγορώντας την «τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ότι προστατεύει τη στρατιωτική της υποδομή «στην καρδιά του πληθυσμού» του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο στρατός τόνισε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους πριν από τα πλήγματα και «τους ζήτησε να εκκενώσουν την περιοχή».

Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει δραματικά στη Λωρίδα της Γάζας, με τα θύματα στις τάξεις των Ισραηλινών να φτάνουν τα 200 και αντίστοιχα στους Παλαιστίνους τα 200.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και ένα 13χρονο παιδί σκοτώθηκαν νωρίτερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσε το Al Jazeera. Προς το παρόν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ανήλικου παιδιου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης ο Ahmad Abdel Nasser Rabi σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες στην Qalqilia, δήλωσε το υπουργείο. Μάλιστα εδώ και λίγη ώρα οι φωτογραφίες των θυμάτων έχουν αρχίσει να κάνουν τον γύρο των social media. Σημειώνεται ότι ο ΟΗΕ δήλωσε πως το 2023 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά για τους Παλαιστίνιους από το 2006 όταν και ξεκίνησε να κάνει καταγραφή των θυμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments