Διεθνή

Νέο μήνυμα Νετανιάχου: Η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Νέο μήνυμα Νετανιάχου: Η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Μίλησε σε δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς που ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε το γραφείο του. 

«Η Χαμάς θα περάσει δύσκολα και τρομερά πράγματα» (...) μόλις ξεκινήσαμε» την εκστρατεία» ανέφερε ο Νετανιάχου

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολύπλευρη επίθεση από Παλαιστίνιους ένοπλους από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», διεμήνυσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μίλησε σε δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς που ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε το γραφείο του. 

«Ξέρω ότι έχετε περάσει από τρομερές και δύσκολες καταστάσεις• το κράτος θα κάνει τα πάντα για να σας βοηθήσει», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στις αρχές του νότιου Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου τους ανέφερε χαρακτηριστικά στους Ισραηλινούς αξιωματούχους να «μην καμφθούν γιατί πρόκειται να αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή», προσθέτοντας, «Η Χαμάς θα περάσει δύσκολα και τρομερά πράγματα» (…) μόλις ξεκινήσαμε» την εκστρατεία».

«Η ηγεσία σας είναι πολύ δυνατή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και χρειάζεται μια σθεναρή στάση στις δύσκολες μέρες που έρχονται».

«Σας αγκαλιάζω, εσάς και τους κατοίκους. Είμαστε όλοι μαζί σας και θα νικήσουμε (τη Χαμάς) με δύναμη, πολλή δύναμη», είπε ο Νετανιάχου.

Ξεκίνησε ολικός αποκλεισμός στη Γάζα – Θέσεις της Χαμάς χτυπά το Ισραήλ [vid]

Σφοδρές μάχες μαίνονται στο ισραήλ με τον ισραηλινό στρατό να έχει εξαπολύσει «εκτεταμένη» επίθεση στα κέντρα της Χαμάς στη Γάζα έπειτα και από πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση σε πόλεις του Ισραήλ.

Τόσο η ισραηλινή αμυντική δύναμη όσο και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσαν την επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε την πλήρη πολιορκία της Γάζας με τον ίδιο να αναφέρει ότι θα υπάρξει αποκλεισμός σε «ηλεκτρισμό, τρόφιμα, καύσιμα».

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως και η υδροδότηση της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

«Αυτό που γινόταν στο παρελθόν, δεν θα γίνεται πια στο μέλλον», έγραψε ο Ίσραελ Κατς σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας τη διακοπή της υδροδότησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη Γάζα και την ακτογραμμή της και περιορίζει την είσοδο και την έξοδο μέσω των συνόρων του, ακόμα και των τροφίμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments