Nέα της αγοράς

Ισραήλ: Η κεντρική τράπεζα θα πουλήσει έως 30 δισ. συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξει το σέκελ

Ισραήλ: Η κεντρική τράπεζα θα πουλήσει έως 30 δισ. συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξει το σέκελ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Η Τράπεζα του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πουλήσει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα

Η Τράπεζα του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πουλήσει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα

Η Τράπεζα του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πουλήσει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το εγχώριο νόμισμά της, το σέκελ, το οποίο έχει υποχωρήσει απότομα μετά τη φονική εισβολή της Χαμάς το Σαββατοκύριακο.

“Η Τράπεζα θα ενεργήσει προκειμένου να μετριάσει τη μεταβλητότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας του σέκελ και να παράσχει την απαραίτητη ρευστότητα για τη συνεχή εύρυθμη λειτουργία των αγορών”,  ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα.

Το ισραηλινό σέκελ υποχωρεί κατά 1,63% στα 3,90 έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας την πιο χαμηλή τιμή του εδώ και επτά χρόνια.

Εκτός από το πρόγραμμα των 30 δισ. δολαρίων, η τράπεζα πρόσθεσε ότι θα παράσχει ρευστότητα στην αγορά μέσω μηχανισμών SWAP ύψους έως 15 δισ. δολαρίων.

“Η ισραηλινή οικονομία είναι πολύ ισχυρή”, δήλωσε στο CNBC ο Zvi Eckstein, πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας του Ισραήλ. “Εκτός εάν [υπάρξει] μια επίθεση του Ιράν, είναι πολύ πιθανό το Ισραήλ να επανέλθει σε πλήρη οικονομική λειτουργία μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες”, πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments