Γεωπολιτικά

Η Κίνα απαιτεί διεθνή ειρηνευτική σύνοδο για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Η Κίνα απαιτεί διεθνή ειρηνευτική σύνοδο για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Πηγή Φωτογραφίας: China's Post-1978 Economic Development and Entry into the Global Trading System | Cato.org

«Η Κίνα ζητά τη σύγκληση μιας διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση. Το Πεκίνο προειδοποιεί επίσης ότι η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση «κλιμακώνεται και υπάρχει κίνδυνος να βγει εκτός ελέγχου».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν με αντικείμενο την κρίση στο Ισραήλ και τη Γάζα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεκίνο. «Η Κίνα ζητά τη σύγκληση μιας διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση. Το Πεκίνο προειδοποιεί επίσης ότι η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση «κλιμακώνεται και υπάρχει κίνδυνος να βγει εκτός ελέγχου».

Ο Ουάνγκ είπε στον Μπλίνκεν ότι «η Κίνα αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που βλάπτει αμάχους και καταδικάζει τις πρακτικές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και ο Ουάνγκ σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις «σταθεροποίησης» τους.

Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε «βαθειά απογοήτευση» επειδή η Κίνα δεν καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

«Το Ισραήλ εξέφρασε τη βαθειά απογοήτευσή του για τις κινεζικές ανακοινώσεις και δηλώσεις για τα πρόσφατα γεγονότα στον (ισραηλινό) νότο, στις οποίες δεν υπήρχε σαφής και απερίφραστη καταδίκη της τρομερής σφαγής που διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά αθώων πολιτών και της απαγωγής δεκάδων από αυτούς στην Γάζα», αναφερόταν σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments