Διεθνή

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως το ΣΑ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως το ΣΑ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ; Diplomatie.ma

Τροπολογία που υπέβαλαν Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την καταδίκη του πλήγματος στο νοσοκομείο της Γάζας, θα συζητηθεί σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως εντός της ημέρας, έπειτα από τον βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αναμένεται να συζητήσει σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε από τη Βραζιλία στο πλαίσιο της προσπάθειας να υιοθετηθεί κοινή θέση για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

«Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν να διεξαχθεί κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το πρωί της 18ης Οκτωβρίου εξαιτίας του πλήγματος σε νοσοκομείο στη Γάζα», ανέφερε μέσω Telegram ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Μόσχας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Η συνεδρίαση αυτή θα διεξαχθεί σήμερα στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο κ. Πολιάνσκι ανέφερε πως θα εισηγηθεί να προστεθεί στο κείμενο σθεναρή καταδίκη του πλήγματος στο νοσοκομείο.

«Υποβάλαμε τροπολογία που αφορά την καταδίκη των πληγμάτων στη Γάζα, την καταδίκη του πλήγματος στο νοσοκομείο Αλ Αχλί Αλ Αραμπί», ανέφερε ο κ. Πολιάνσκι.

Καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται εν πτήσει προς το Ισραήλ, διπλωματικές πηγές δήλωναν πως αναμένουν να διεξαχθεί ψηφοφορία επί του σχεδίου απόφασης που καταρτίστηκε από τη Βραζιλία, τη χώρα που ασκεί την προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments