Γεωπολιτικά

Σε αναβρασμό η δυτική όχθη – ΟΗΕ: Κλιμακώνονται οι αψιμαχίες με τη Χεζμπολάχ

Σε αναβρασμό η δυτική όχθη – ΟΗΕ: Κλιμακώνονται οι αψιμαχίες με τη Χεζμπολάχ

Πηγή Φωτογραφίας: Το who is who της Χεζμπολάχ - slpress.gr

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανέφεραν ότι υπήρξε μια «σημαντική κλιμάκωση» από τη Χεζμπολάχ στις αψιμαχίες της με το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Η σύγκρουση στη Γάζα ξεχύνεται στη Δυτική Όχθη. Επτά Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τέσσερις έφηβοι, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σε διαφορετικά επεισόδια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA νωρίς την Πέμπτη.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανέφεραν ότι υπήρξε μια «σημαντική κλιμάκωση» από τη Χεζμπολάχ στις αψιμαχίες της με το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει πολυάριθμους αντιαρματικούς πυραύλους από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές και πολιτικές θέσεις και προκαλώντας απώλειες και στις δύο ομάδες, είπε ο εκπρόσωπος του IDF, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, στο CNN σήμερα, Πέμπτη.

Ο Κονρίκους πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει προσπαθήσει να διεισδύσει στο Ισραήλ και έχει αποτραπεί από τον Ισραηλινό Στρατό.

«Αυτό που κάνει τώρα κάποια Χεζμπολάχ είναι να παρασύρει τον Λίβανο σε μια σύγκρουση στην οποία δεν έχει καμία δουλειά και σίγουρα δεν θα ωφεληθεί», είπε ο Κονρίκους.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι πραγματοποίησε έξι επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις σε όλο το μήκος των λιβανικών συνόρων την Τετάρτη χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους, πολυβόλα και όλμους 57 χιλιοστών.

Αεροπορικές επιδρομές, με τη συνδρομή του πυροβολικού, κατά στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς εξαπέλυσαν εκ νέου οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις μετά τα επιτυχή χτυπήματα το βράδυ της Τετάρτης που οδήγησαν στην εξουδετέρωση του ηγέτη και πολλών μελών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς που ηγήθηκαν της εισβολής στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι αδιάκοπες επιθέσεις κατά των τρομοκρατών θα συνεχιστούν, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Νωρίτερα, οι IDF ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, μετά από αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, καθώς και άλλους τρομοκράτες, οι οποίοι ηγήθηκαν της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

«Εκατοντάδες» στόχοι της Χαμάς χτυπήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, μεταξύ των οποίων θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, φρεάτια-τούνελ, υποδομές πληροφοριών και έναν κέντρο διοίκησης, ανέφεραν οι IDF σημειώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων, στο στόχαστρο μπήκαν πολυάριθμοι τρομοκράτες της Χαμάς που ανήκαν στις δυνάμεις της “Νούκμπα”, η οποία ηγήθηκε της βάρβαρης εισβολής στα κιμπούτς».

Μεταξύ αυτών και ο Rafat Harb Hussein Abu Hilal, επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος των αποκαλούμενων «Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης», της τρίτης μεγαλύτερης τρομοκρατικής φατρίας στη Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ακόμα ότι περισσότερα από δέκα μέλη του Νούχμπα σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments