Διεθνή

Μέση Ανατολή: Θάνατος και στη Δυτική Όχθη, βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Συρία, Λίβανο [vid]

Μέση Ανατολή: Θάνατος και στη Δυτική Όχθη, βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Συρία, Λίβανο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: EPA/MOHAMMED SABER, Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ στο χωριό Μπούντρους, στη Δυτική Όχθη, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ στο χωριό Μπούντρους, στη Δυτική Όχθη, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ στο χωριό Μπούντρους, στη Δυτική Όχθη, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο νεαρός, ο Τζιμπρίλ Αουάντ, σκοτώθηκε και άλλος ένας Παλαιστίνιους τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης ισραηλινών στρατευμάτων στο χωριό, διευκρίνισε.

Παράλληλα, ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet –η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ– αναφέρει, επικαλούμενος το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, πως άλλος Παλαιστίνιος, 21 ετών, ο Μοχάμεντ Φαουάκα, σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών εποίκων κοντά στο χωριό Ντούρα αλ Κάρα χθες Τετάρτη αργά το βράδυ.

Νωρίτερα χθες, δυο παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν σε επεισόδια με ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη Ραμάλα.

Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, κατεχόμενο από το 1967 παλαιστινιακό έδαφος, ήδη πολύ τεταμένη αυτή τη χρονιά, κλιμακώθηκε ξανά μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.

Μετά τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων στον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακές οργανώσεις στη Δυτική Όχθη κάλεσαν σε διαδηλώσεις, που ήταν σίγουρο ότι θα οδηγούσαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό. Εξάλλου, η βία των εποίκων κλιμακώνεται, σύμφωνα με τον Μάρτιν Γκρίφιθς, κορυφαίο στέλεχος του ΟΗΕ αρμόδιο για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου.

Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε δυο χωριά στον νότιο Λίβανο

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε δυο χωριά στον νότιο Λίβανο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μεταδίδει το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν.

Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον των κοινοτήτων Καφρ Σούμπα και Οντάισα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Τετάρτη το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν, ανακοίνωσε μέσω Telegram πως δυο μέλη του σκοτώθηκαν ενώ «είχαν εμπλακεί σε μάχες» στον νότιο Λίβανο, ενώ τρίτο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Διευκρίνισε πως εξαπολύθηκαν επιθέσεις εναντίον πέντε ισραηλινών θέσεων, συμπεριλαμβανομένου στρατοπέδου του Ισραήλ στη Ζαρίτ και θέσης στη Ρας Νακούρα, ιδίως με κατευθυνόμενους πυραύλους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως ανταπέδωσε πυρά εναντίον θέσεών του στη Ζαρίτ και έπειτα από εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων εναντίον των κιμπούτς Μανάρα και Ρος ΧαΝίκρα κοντά στα σύνορα, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσει να «πλήττει (…) στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ».

Οι μάχες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έπειτα από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου είναι οι πιο πολύνεκρες από τον πόλεμο Ισραήλ/Χεζμπολάχ το 2006.

Το σιιτικό κίνημα ανακοίνωσε χθες πως μαχητής του υπέκυψε σε τραύματα που υπέστη την Τρίτη, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων των εχθροπραξιών της ημέρας αυτής στα έξι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments