Διεθνή

Φιντάν: “Πολιτικό κόμμα η Χαμάς, όχι τρομοκρατική οργάνωση”

Φιντάν: “Πολιτικό κόμμα η Χαμάς, όχι τρομοκρατική οργάνωση”

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Νέα επίθεση της Τουρκίας προς το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο», με τον Χακάν Φιντάν, να χαρακτηρίζει τη Χαμάς ως «πολιτικό κόμμα στο κρατικό σύστημα της Παλαιστίνης».

Στο πλευρό της Χαμάς εξακολουθεί να βρίσκεται η Τουρκία, με τον Χακάν Φιντάν να υποστηρίζει ότι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι το Ισραήλ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στη Λωρίδα της Γάζας.

Νέα επίθεση της Τουρκίας προς το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο», με τον Χακάν Φιντάν, να χαρακτηρίζει τη Χαμάς ως «πολιτικό κόμμα στο κρατικό σύστημα της Παλαιστίνης».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, αναφέρθηκε στη Χαμάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Δανό ομόλογό του. «Από τις 7 Οκτωβρίου κι έπειτα έχει συντελεστεί μια ολοκληρωτική θηριωδία στη Γάζα. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το γεγονός ότι όλοι στη Γάζα στοχοποιούνται ανελέητα, χωρίς να υπολογίζονται αν είναι παιδιά, ασθενείς και ηλικιωμένοι. Ακόμη και ο βομβαρδισμός νοσοκομείων, τζαμιών και εκκλησιών είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

«Ούτε εκείνοι αναγνωρίζουν τις οργανώσεις που εμείς αναγνωρίζουμε ως τρομοκρατικές. Με τον ίδιο τρόπο, ούτε εμείς αναγνωρίζουμε τη Χαμάς. Είπαμε ότι δεν αναγνωρίζουμε τη Χαμάς, η οποία είναι κομμάτι του παλαιστινιακού κράτους και πολιτικό κόμμα στο κρατικό σύστημα, ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη δολοφονία αμάχων, αντίθετα, έχουμε πει ότι την καταδικάζουμε από την αρχή» είπε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

«Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τον πιο σοβαρό τρόπο. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτή τη σκληρότητα. Όλοι όσοι έχουν λίγη συνείδηση και σέβονται την ανθρώπινη ζωή και πιστεύουν πραγματικά στα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να σταματήσουν αυτή τη θηριωδία» πρόσθεσε, και συνέχισε:

«Όσοι δεν υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στη δολοφονία αθώων πολιτών και όσοι υποστηρίζουν άνευ όρων τα εγκλήματα του Ισραήλ γίνονται συνένοχοι σε αυτή τη σκληρότητα. Δεν υπήρξαμε ποτέ συνέταιροι στην τυραννία και δεν θα γίνουμε ποτέ.

Αυτοί που ανέχονται σήμερα την εκδίωξη των Παλαιστινίων από την ίδια τους τη γη, δεν μπορούν αύριο να μιλούν για το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments