Διεθνή

Ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι ο πιο θανατηφόρος για τους δημοσιογράφους από το 1992

Ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι ο πιο θανατηφόρος για τους δημοσιογράφους από το 1992

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: La-croix.com

Τουλάχιστον 29 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου όταν και η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς ήταν η πιο θανατηφόρα περίοδος για δημοσιογράφους που κάλυπταν συγκρούσεις εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ).

Τουλάχιστον 29 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου όταν και η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Το CPJ είπε ότι άρχισε να παρακολουθεί τους θανάτους δημοσιογράφων που κάλυπταν μια σύγκρουση το 1992.

Από τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 24 ήταν Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος, ανέφερε η CPJ.

Η δημοσιογραφική ομάδα υπεράσπισης δήλωσε περαιτέρω ότι είναι «πολύ ανήσυχη» από τις αναφορές για μπλακ άουτ επικοινωνιών στη Γάζα. 

Οι επικοινωνίες στη Γάζα έχουν διακοπεί τις τελευταίες ώρες ως αποτέλεσμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με τον τοπικό πάροχο τηλεπικοινωνιών Jawwal.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments