Διεθνή

Πεσκόφ για επιθέσεις σε Ισραηλινούς στο Νταγκεστάν: «Εξωτερική παρέμβαση» τα γεγονότα στο αεροδρόμιο

Πεσκόφ για επιθέσεις σε Ισραηλινούς στο Νταγκεστάν: «Εξωτερική παρέμβαση» τα γεγονότα στο αεροδρόμιο

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Για «εξωτερική παρέμβαση» έκανε λόγο τη Δευτέρα η Μόσχα σχολιάζοντας τις επιθέσεις σε Ισραηλινούς πολιτες και Εβραίους στο αεροδρόμιο Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν σε πτήση από το Τελ Αβίβ.

Έκτακτη συνάντηση Πούτιν με τους κορυφαίους συμβούλους του για να συζητήσει «τις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να διχάσει τη ρωσική κοινωνία»

Για «εξωτερική παρέμβαση» έκανε λόγο τη Δευτέρα η Μόσχα σχολιάζοντας τις επιθέσεις σε Ισραηλινούς πολιτες και Εβραίους στο αεροδρόμιο Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν σε πτήση από το Τελ Αβίβ.

«Τα χθεσινά γεγονότα στο αεροδρόμιο της Μαχατσκαλά είναι, σε μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα εξωτερικής παρέμβασης», υποστήριξε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να έχει συνάντηση με τους κορυφαίους συμβούλους του, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, για να συζητήσει «τις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να διχάσει τη ρωσική κοινωνία», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Πολλές δεκάδες άνδρες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα, της πρωτεύουσας της ρωσικής δημοκρατίας όταν ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να προσγειωθεί εκεί ένα αεροσκάφος προερχόμενο από το Ισραήλ. Ο όχλος έκανε έφοδο στο αεροδρόμιο αναζητώντας «Εβραίους» μετά την άφιξη της πτήσης από το Τελ Αβίβ, αναγκάζοντας τις αρχές να επέμβουν για να τους απομακρύνουν από το συγκρότημα.

Εξήντα άτομα που βαραίνουν υποψίες πως εισέβαλαν βίαια στο αεροδρόμιο στην Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα οι ρωσικές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments