Διεθνή

Ισραήλ: Θρήνος στη Γάζα για τους δεκάδες νεκρούς μετά την επιδρομή στη Τζαμπαλία [vid]

Ισραήλ: Θρήνος στη Γάζα για τους δεκάδες νεκρούς μετά την επιδρομή στη Τζαμπαλία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Smoke billows during Israeli strikes on Gaza City on October 10, 2023. Israel said it recaptured Gaza border areas from Hamas as the war's death toll passed 3,000 on October 10, the fourth day of gruelling fighting since the Islamists launched a surprise attack. (Photo by IBRAHIM HAMS / AFP)

Οι Ισραηλινοί λένε ότι σκότωσαν τον εγκέφαλο της εισβολής κατά την επίθεση στη Τζαμπαλία, κάτι που διαψεύδει η Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί λένε ότι σκότωσαν τον εγκέφαλο της εισβολής κατά την επίθεση στη Τζαμπαλία, κάτι που διαψεύδει η Χαμάς. Πολυκατοικίες καταστράφηκαν  σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους σε προσφυγικό καταυλισμό στη βόρεια Γάζα, την 25η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η περιοχή έχει μετατραπεί σε “νεκροταφείο” για τα παιδιά.

Τουλάχιστον έξι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κατοικημένες περιοχές στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στα περίχωρα της πόλης της Γάζας την Τρίτη, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 150 άτομα, δήλωσαν αξιωματούχοι της Χαμάς.

Στόχος της επίθεσης ο βασικός διοικητής της Χαμάς Ιμπραήμ Μπιάρι

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνει τουλάχιστον 47 πτώματα που ανασύρθηκαν από τα ερείπια και ομάδες διάσωσης να αναζητούν επιζώντες ανάμεσα σε στριμμένα μέταλλα και δύο τεράστιους κρατήρες. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια» σφαγή.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε βάλει στόχο τον καταυλισμό για να σκοτώσει τον Ιμπραήμ Μπιάρι – έναν βασικό διοικητή της Χαμάς που συνδέεται με την επίθεση της ομάδας κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και ο οποίος, όπως είπε, είχε καταλάβει με τους μαχητές του πολιτικά κτίρια στην πόλη της Γάζας. Μάλιστα αρχικά υποστηρίχθηκε πως το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς είναι νεκρό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα προπύργιο της Χαμάς στη δυτική Τζαμπαλίγια ενώ εξουδετέρωσε τον διοικητή της Χαμάς Εμπραχίμ Μπιάρι. Σύμφωνα με τους IDF ο Μπιάρι ήταν ο διοικητής του κεντρικού τάγματος της Τζαμπάλια και ήταν ο επιβλέπων όλων των μαχών στη βόρεια Γάζα. Σύμφωνα με τον Χαγκάρι το τελευταίο 24ωρο ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 50 άνδρες της Χαμάς.

Διαψεύδει το θάνατο του Μπιάρι η Χαμάς

Η Χαμάς διέψευσε τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι ο Ιμπραήμ Μπιάρι βρισκόταν στη Τζαμπάλια όταν ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό νωρίτερα την Τρίτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες. Σε μια δήλωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η ομάδα είπε ότι ο ισραηλινός ισχυρισμός ήταν «ένα αβάσιμο ψέμα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και ερωτηθείς αν ο ισραηλινός στρατός γνώριζε ότι υπήρχαν άμαχοι στην Τζαμπάλια, ένας εκπρόσωπος, ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, δήλωσε ότι το Ισραήλ προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων σε μια πολύπλοκη επιχείρηση: «Αυτή είναι η τραγωδία του πολέμου […] Λέγαμε εδώ και μέρες: Μετακινηθείτε νότια, άμαχοι που δεν εμπλέκονται με τη Χαμάς, παρακαλώ μετακινηθείτε νότια”».

Το μακελειό έγινε εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ισραηλινών στρατευμάτων και μαχητών της Χαμάς και προειδοποιήσεων από οργανισμούς για παραπαίουσες προσπάθειες βοήθειας και «φρικτές» συνθήκες για τους αμάχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments