Nέα της αγοράς

HIG Capital: Χτίζει «διάδρομο» μεταφοράς προϊόντων από τον Πειραιά στη Γερμανία

HIG Capital: Χτίζει «διάδρομο» μεταφοράς προϊόντων από τον Πειραιά στη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: pe-insights.com

Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό fund έχει αποκτήσει μεταξύ άλλων πλειοψηφικό μερίδιο στους leaders του κλάδου, την Βεϊνόγλου και την Μακιός.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημα της HIG Capital στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών με «εφαλτήριο» την Ελλάδα.

Tο αμερικανικό fund φιλοδοξεί να «χτίσει» ένα πολυεπίπεδο δίκτυο υποδομών για τη μεταφορά προϊόντων από το λιμάνι του Πειραιά στην Βόρεια Ευρώπη (Γερμανία).

Προς αυτή την κατεύθυνση, σχεδιάζει νέες επενδύσεις στον «διάδρομο προς Βορρά» (κυρίως εξαγορες σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία) ενώ ταυτόχρονα προχωρά στη συγχώνευση των εταιρειών logistics που έχει εξαγοράσει, προκειμένου τη δημιουργία μιας ενιαίας εταιρείας, η οποία θα αποτελέσει το όχημα υλοποίησης του παραπάνω project.

Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό fund έχει αποκτήσει μεταξύ άλλων πλειοψηφικό μερίδιο στους leaders του κλάδου, την Βεϊνόγλου και την Μακιός.

«Θέλουμε να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία του Πειραιά», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Inventio, Κωνσταντίνος Μπήτρος που εκπροσωπεί την HIG Capital στην χώρα μας στο πλαίσιο του 6ου Investment Forum.

Το mega logistic στην Χαλυβουργία

Καταλυτικό ρόλο στο όλο εγχείρημα, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν θα παίξει και το mega logistic park που κατασκευάζει στον Ασπρόπυργο, στο παλιό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ για την ανέγερση αποθηκευτικών χώρων και όχι μόνο, συνολικής επιφάνειας 290.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι επικεφαλής του fund θεωρούν πως η συγκεκριμένη υποδομών θα προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική στο εγχείρημα, κυρίως λόγω των πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο κέντρο logistics θα είναι το μοναδικό που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της προβλήτας, του τρένου και του αυτοκινήτου (βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Εθνική Οδό).

Απώτερος στόχος είναι η μετατροπή του,σε κόμβο logistics, τον οποίο θα αξιοποιούν και μεγάλες ξένες εταιρείες που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Εκτιμάται πως η επένδυση, η οποία βρίσκεται στη φάση των αδειοδοτήσεων θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο με τρία χρόνια από σήμερα.

Η αλλαγή στρατηγικής

Η Ελλάδα αποτελεί πλέον αγορά στρατηγικού ενδιαφέροντος για την HIG Capital.Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια λειτούργησε καθοριστικά, ώστε να αλλάξει στάση το αμερικανικό fund και να εγκαταλείψει τη λογική των ευκαιριακών επενδύσεων.

«Η προστιθέμενη αξία είναι πρωτεύουν παράγοντες όταν αξιολογούμε μια επένδυση», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Inventio, υπογραμμίζοντας πως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προχωρήσουν project 600 εκατ. ευρώ.

Το αμερικάνικο fund πέρα από τον τομέα των Logistics έχει ισχυρή παρουσία στον ελληνικό τουρισμό, έχοντας προχωρήσει σε σημαντικές εξαγορές ξενοδοχειακών μονάδων.

Απώτερος στόχος είναι να ανεβάσει την αξία του ενεργητικού του από 1,35 δισ. ευρώ σήμερα σε 1,5 δισ. ευρώ.

Η HIG Capital Advisors LLC είναι ένας διαχειριστής κεφαλαίων με ενεργητικό πάνω από 52 δισ. δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments