Διεθνή

Στο Ισραήλ o Μπλίνκεν: Θα πιέσω για «ανθρωπιστικές παύσεις» στη Γάζα [vid]

Στο Ισραήλ o Μπλίνκεν: Θα πιέσω για «ανθρωπιστικές παύσεις» στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: athenea, Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ θα ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ να υιοθετήσει «ανθρωπιστικές παύσεις» στις μάχες στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ θα ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ να υιοθετήσει «ανθρωπιστικές παύσεις» στις μάχες στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ θα ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ να υιοθετήσει «ανθρωπιστικές παύσεις» στις μάχες στη Γάζα, να επιτρέψει πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα, αλλά και να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για την πιθανή απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς.

Ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ το πρωί της Παρασκευής. Μετά τη συνάντηση, θα συναντηθεί με μέλη του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιάιρ Λαπίντ.

Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ είχε επιδείξει αυτοσυγκράτηση στην επίθεσή του στη Γάζα, ο Μπλίνκεν δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, και επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την «ευθύνη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τους αμάχους».

Ο Μπλίνκεν θα αναχωρήσει την Πέμπτη για επίσκεψη στο Ισραήλ, την Ιορδανία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία. Ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι «αποφασισμένες να αποτρέψουν οποιαδήποτε κλιμάκωση».

Το Ισραήλ περικύκλωσε την πόλη της Γάζας

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την περικύκλωση της πόλης της Γάζας και ότι έσπασε τις γραμμές άμυνας της Χαμάς. «Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της μάχης. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες και έχουμε περάσει τα προάστια της πόλης της Γάζας. Προχωράμε», είπε ο Νετανιάχου σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του στρατού ότι έχει περικυκλώσει την κύρια πόλη του παραθαλάσσιου θύλακα.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ έχει απορρίψει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και τα μέτρα ενάντια στους αμάχους, λέγοντας ότι στοχεύει μαχητές της Χαμάς, τους οποίους κατηγορεί ότι κρύβονται σκόπιμα ανάμεσα στον πληθυσμό και σε κτίρια αμάχων.

Εν τω μεταξύ, το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις συνεχίστηκε και τη νύχτα. Όπως σημειώνουν οι στρατιώτες του IDF, δίνουν μάχες σώμα με σώμα με μαχητές της Χαμάς. Η «λεπτομέρεια» είναι ότι, όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, οι τρομοκράτες της Χαμάς οργανώνουν επιθέσεις με το δόγμα «hit-and-run». Βγαίνουν δηλαδή από το δαιδαλώδες σύστημα των τούνελ που υπάρχει στη Γάζα, επιτίθενται στους Ισραηλινούς στρατιώτες και τα τεθωρακισμένα με μεθόδους αντάρτικου και επιστρέφουν σε αυτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments