Γεωπολιτικά

Ισραήλ: Βόμβα σε σχολείο στη Γάζα 20 νεκρά παιδιά σύμφωνα με τη Χαμάς

Ισραήλ: Βόμβα σε σχολείο στη Γάζα 20 νεκρά παιδιά σύμφωνα με τη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: The bodies of Noor Hassan, 30, and Rahaf Hassan, 2, at their funeral. They were killed by an Israeli retaliatory airstrike in Gaza. Credit... Wissam Nassar for The New York Times

Δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα μετά τη επίθεση σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο καταυλισμό εκτοπισμένων

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα.

«Είκοσι μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην πόλη της Γάζας, μετά τη στοχευμένη επίθεση σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή Αλ Σαφτάουι, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το πλήγμα στο σχολείο ήρθε λίγες ώρες μετά το χτύπημα σε αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας από τους βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 9.227 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 3.826 παιδιών και 2.045 γυναικών, και έχουν τραυματίσει περισσότεροι από 23.516. Οι εκθέσεις του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας και οι διεθνείς οργανισμοί αναφέρουν ότι η πλειονότητα των νεκρών και των τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments