Πολιτική

Σκεπτικισμός στην Κουμουνδούρου

Σκεπτικισμός στην Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [364158] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το κλίμα εσωστρέφειας παραμένει στο νέο ηγετικό στρώμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κύλησε σε ήρεμο τόνο, αλλά στην ατζέντα βρέθηκαν δύσκολα θέματα, αποκαλύπτοντας τις νέες διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν τα εναπομείναντα μέλη της Κουμουνδούρου.

Μοναδικές εξαιρέσεις αποτέλεσαν ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς, οι οποίοι φάνηκε να πιστεύουν ότι η διάσπαση θα δημιουργήσει θετικό έδαφος για τη συνέχεια, ενώ ο τελευταίος φέρεται να ήταν ο μόνος που χρησιμοποίησε τον όρο αποστασία για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Αντιθέτως, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και άλλα στελέχη ζήτησαν να αφαιρεθούν από το κείμενο της απόφασης οι αναφορές στην αριστερή ηθική και στην παράδοση των εδρών, κάτι που τελικά έγινε.

Συν τοις άλλοις, όσοι παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις είπαν ότι “οι καιροί άλλαξαν” και ότι δεν είναι σκόπιμο να διατηρούνται σχέσεις τριβής με όσους αποχώρησαν από το κόμμα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δρόμοι τους μπορεί να ξανασυναντηθούν.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας φέρονται να άσκησαν γενικότερη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, με τον τελευταίο να επιλέγει να δημοσιεύσει την ομιλία του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν απών, επικαλούμενος προσωπικές υποχρεώσεις εκτός Αθηνών.

Το κύριο κοινό στοιχείο της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον νέο πρόεδρο ήταν ότι η επιλογή του να διενεργήσει δημοψήφισμα για το θέμα της διαγραφής και η ιδιαίτερα επιθετική ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή οδήγησαν περισσότερους ανθρώπους να αποχωρήσουν από όσους είχαν αποφασίσει προηγουμένως να το κάνουν. Κατά την καταληκτική συνεδρίαση, ο Στέφανος Κασσελάκης αποδέχτηκε μέρος της κριτικής, υποσχόμενος να είναι πιο περιεκτικός στο μέλλον.

Τέλος, έκπληξη προκάλεσαν οι αναφορές των Πάνου Ρήγα, Θεοδώρας Τζάκρη και Γιώργου Βασιλειάδη για την αναβολή Έκτακτου Συνεδρίου (δηλαδή με νέους συνέδρους και πιο πλήρεις διαδικασίες) μετά τις ευρωεκλογές και την πραγματοποίηση Διαρκούς Συνεδρίου (το οποίο θα έχει περισσότερο χαρακτήρα εκλογικής προετοιμασίας) στις αρχές της άνοιξης. Και αυτό, διότι πολλοί θεωρούν ότι έτσι χάνεται η τελευταία ευκαιρία για μια διαβούλευση που θα μπορούσε να άρει τις μεγάλες διαφορές που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments