Οικονομία

Ανεβάζει ταχύτητες το ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις

Ανεβάζει ταχύτητες το ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ανεβάζει ταχύτητες τους επόμενους μήνες το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 21-27» του νέου ΕΣΠΑ, καθώς μέχρι τον Απρίλιο του 2024 αναμένεται η ενεργοποίηση δράσεων που ξεπερνούν συνολικά τα 1,5 δισ. ευρώ δημόσια δαπάνης.

Έως τα τέλη του έτους -πιθανότατα μέσα στις επόμενες εβδομάδες- πρόκειται να εκδοθούν οι δύο προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ανεβάζει ταχύτητες τους επόμενους μήνες το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 21-27» του νέου ΕΣΠΑ, καθώς μέχρι τον Απρίλιο του 2024 αναμένεται η ενεργοποίηση δράσεων που ξεπερνούν συνολικά τα 1,5 δισ. ευρώ δημόσια δαπάνης.

Έως τα τέλη του έτους -πιθανότατα μέσα στις επόμενες εβδομάδες- πρόκειται να εκδοθούν οι δύο προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η δράση «Ίδρυση και λειτουργία νέων ΜμΕ», προϋπολογισμού 190 εκατ ευρώ, στοχεύει στη στήριξη της γενικής επιχειρηματικότητας με έμφαση σε κλάδους που η Ελλάδα παραδοσιακά εμφανίζει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όσο και σε αναδυόμενους κλάδους της οικονομίας ενώ η δράση «Ίδρυση και λειτουργία νέων ΜμΕ τουριστικών επιχειρήσεων» προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη του τουριστικού.

Παράλληλα προβλέπεται και ενεργοποίηση της δράσης «Στήριξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα» προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που αφορά στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων του κλάδου για την παραγωγή αυτοτελών οπτικοακουστικών έργων (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments