Διεθνή

Ισραήλ: Παράδοση 17 ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό από τη Χαμάς

Ισραήλ: Παράδοση 17 ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό από τη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Francetvinfo.fr

Την ίδια στιγμή, πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι 39 Παλαιστίνιοι, που ήταν κρατούμενοι σε φυλακές του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 14 Ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς και της απελευθέρωσης Παλαιστίνιων αξιωματούχων. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι 13 Ισραηλινοί όμηροι, τρεις υπήκοοι Ταϊλάνδης και ένας Ρώσος υπήκοος παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Παράλληλα, θα απελευθερωθούν 39 Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ.

Επιπλέον, με βάση τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν υπάρχει «λόγος να πιστεύουμε» ότι ένας Αμερικανός πολίτης θα απελευθερωθεί σήμερα από τη Γάζα, όπως  ανέφερε το Times of Israel.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι Αμερικανοί θα απελευθερωθούν σήμερα. Τουλάχιστον ένας Αμερικανός θα αφεθεί ελεύθερος σήμερα. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ποιος/α θα είναι ή ότι σίγουρα αυτό θα συμβεί γιατί μέχρι να δούμε έναν Αμερικανό να βγαίνει από τη Γάζα με ασφάλεια και να φτάνει στα αγαπημένα του πρόσωπα, δεν θα έχουμε πλήρη επιβεβαίωση», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, όταν ρωτήθηκε αν αναφερόταν στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης του τετράχρονου κοριτσιού, ο Σάλιβαν εξέφρασε την ελπίδα ότι το κορίτσι θα επιστραφεί στους δικούς του ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας ομήρων (13 Ισραηλινοί – οκτώ γυναίκες και πέντε κορίτσια – και τέσσερις Ταϊλανδοί) το Σάββατο αναβλήθηκε αφού η τρομοκρατική ομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν σέβεται τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Τελικά, τα εμπόδια που προέβαλαν οι τρομοκρατικές ομάδες ξεπεράστηκαν με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Η Αίγυπτος έλαβε κατάλογο με τους 13 Ισραηλινούς που απελευθερώθηκαν και η τρομοκρατική ομάδα ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει επίσης ομήρους ρωσικής υπηκοότητας.

Όπως τονίζει η εξτρεμιστική οργάνωση, η κίνηση αυτή δεν έρχεται παρά «ως απάντηση στις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ως εκτίμηση στη ρωσική θέση στην υποστήριξη του παλαιστινιακού σκοπού».

Νωρίτερα, οι Times of Israel ανέφεραν ότι το Ισραήλ ανέμενε τουλάχιστον την απελευθέρωση ενός ακόμη πολίτη με διπλή, ισραηλινή και ρωσική, υπηκοότητα, εκτός από τους 13 ισραηλινούς ομήρους που συμφωνήθηκε να απελευθερωθούν σήμερα.

Σαράντα ένας όμηροι (26 Ισραηλινοί, 14 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος) απελευθερώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο και μια τρίτη ομάδα αναμένεται να απελευθερωθεί σήμερα στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments