Διεθνή

Παράταση της εκεχειρίας Ισραήλ – Χαμάς για δύο ημέρες ανακοίνωσε το Κατάρ

Παράταση της εκεχειρίας Ισραήλ – Χαμάς για δύο ημέρες ανακοίνωσε το Κατάρ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Το Κατάρ μόλις ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο ημέρες όπως μεταδίδει το BBC.

Οι οικογένειες των ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα από τη Χαμάς έχουν ειδοποιηθεί, ανακοίνωσε νωρίτερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Το Κατάρ μόλις ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο ημέρες όπως μεταδίδει το BBC.

Η εκεχειρία επρόκειτο να λήξει σήμερα.

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επετεύχθη συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Κατάρ.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης την εκεχειρία

«Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς ανακοινώνει ότι έχει συμφωνηθεί με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο να παραταθεί η προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία για δύο επιπλέον ημέρες υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη εκεχειρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαμάς.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαιώνει την παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν να παραταθεί η εκεχειρία στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι οικογένειες των ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα από τη Χαμάς έχουν ειδοποιηθεί, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού

Οι οικογένειες Ισραηλινών ομήρων, που είχε απαγάγει η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου και που αναμένεται να απελευθερωθούν απόψε, ενημερώθηκαν, έγινε γνωστό από το Γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσοι όμηροι θα απελευθερωθούν.

Σύμφωνα με το The times of Israel, τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 11 Ισραηλινοί όμηροι θα απελευθερωθούν σύντομα — εννέα παιδιά και δύο γυναίκες, οι οποίες είναι οι μητέρες ορισμένων από τα παιδιά.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη Ισραηλινή δήλωση που να επιβεβαιώνει αυτούς τους αριθμούς.

Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι οι όμηροι που απελευθερώθηκαν προέρχονται από το Κιμπούτς Νιρ Οζ, την κοινότητα που επλήγη περισσότερο κατά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments