Γεωπολιτικά

Καθήλωση των αεροσκαφών Osprey ζητά από τις ΗΠΑ η Ιαπωνία

Καθήλωση των αεροσκαφών Osprey ζητά από τις ΗΠΑ η Ιαπωνία

Πηγή Φωτογραφίας: airnews.gr, Μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα «αμέσως αρχίσαμε έρευνα για να σωθούν ζωές» και το πρωί «υποβάλαμε το αίτημα στον διοικητή» της αμερικανικής δύναμης Ιαπωνίας (USFJ), τόνισε ο Μινόρου Κιχάρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ιαπωνικού κοινοβουλίου.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανασταλούν οι πτήσεις των αεροσκαφών Osprey στην επικράτειά της μετά τη συντριβή ενός στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας αμερικανός στρατιωτικός, ανακοίνωσε σήμερα ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας.

Μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα «αμέσως αρχίσαμε έρευνα για να σωθούν ζωές» και το πρωί «υποβάλαμε το αίτημα στον διοικητή» της αμερικανικής δύναμης Ιαπωνίας (USFJ), τόνισε ο Μινόρου Κιχάρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ιαπωνικού κοινοβουλίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων επτά επιβαινόντων που αγνοούνται μετά τη συντριβή του Osprey CV-22B των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη θάλασσα στο νοτιοδυτικό τμήμα του αρχιπελάγους. Είχε απογειωθεί από την αμερικανική βάση Γιοκότα, κοντά στο Τόκιο, για «συνηθισμένη εκπαιδευτική αποστολή».

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments