Διεθνή

Γάζα: Ομοβροντία πυρών μετά την εκεχειρία

Γάζα: Ομοβροντία πυρών μετά την εκεχειρία

Πηγή Φωτογραφίας: Rnw.org

Αλληλοκατηγορίες για τη σφοδρή ανταλλαγή πυρών,

Σφοδρές μάχες μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χαμάς συνεχίζονται από το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας, με 32 Παλαιστίνιους να έχουν σκοτωθεί και δεκάδες να έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής από ισραηλινές επιθέσεις.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε παλαιστινιακές οργανώσεις ότι εκτόξευσαν ρουκέτες στο ισραηλινό έδαφος, παραβιάζοντας την προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «παραβίασε τη συμφωνία» επειδή δεν συμφώνησε να απελευθερώσει και άλλους ομήρους και ότι «έριξε ρουκέτες». Τόνισε πως το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων του για την εξάλειψη της οργάνωσης.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη για τις πυραυλικές επιθέσεις και ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σήμερα το πρωί εναντίον ισραηλινών πόλεων ως απάντηση στα “εγκλήματα κατά του λαού μας”. Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Χαμάς τόνισε ότι το Ισραήλ είναι “υπεύθυνο για την επανάληψη του πολέμου και της επιθετικότητας”.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κιντρέχ να ανακοινώνει ότι 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές από τη λήξη της εκεχειρίας σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν ότι στην επόμενη φάση του πολέμου το επίκεντρο των μαχών θα επεκταθεί στη βόρεια Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν τον κύριο στόχο τους και επιτέθηκαν και κατέκλυσαν τις υποδομές της Χαμάς. Ήδη, ζητήθηκε από τους κατοίκους της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς να απομακρυνθούν από την πόλη Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας, 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες τρεις ώρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για την παράταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και την επανάληψη των μαχών.

Το Κατάρ, που μαζί με την Αίγυπτο διαμεσολαβεί, ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι νέες ισραηλινές επιδρομές καθιστούν τις συνομιλίες πιο δύσκολες και απαιτητικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments