Πολιτική

Νέα Αριστερά: Η ονομασία της ομάδας των “11”

Νέα Αριστερά: Η ονομασία της ομάδας των “11”

Πηγή Φωτογραφίας: [365555] ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούνται τα "αποκαλυπτήρια" του νέου σχηματισμού.

Το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αριστεράς ανακοινώνουν αυτήν την ώρα στο Σεράφειο επί της οδού Πειραιώς, οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Νέα Αριστερά (συντομογραφία: ΝΑΡ) είναι η ονομασία που επιλέγουν οι 11 αποσκιρτήσαντες βουλευτές για να “βαπτίσουν” την κοινοβουλευτική ομάδα τους.

Αυτή την ώρα, γνωστοποιείται και επισήμως το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, η πολιτική ταυτότητα του νέου φορέα και οι θεμελιώδεις προγραμματικές θέσεις του.

Η νέα ομάδα αναμένεται να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της κυβέρνησης, ενώ στόχος της, όπως ξεκαθάρισαν εξ αρχής οι προαναφερόμενοι ένδεκα βουλευτές, δεν είναι ο ανταγωνισμός και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία αριστερή αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν σύντομες τοποθετήσεις από τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιοπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ομιλία από τον Αλέξη Χαρίτση, τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ακολούθως συζήτηση ανάμεσα στους παρόντες βουλευτές και στελέχη των τάσεων «6 συν 6» και της «Ομπρέλας».

Θα ακολουθήσει συζήτηση ανάμεσα στους παρόντες βουλευτές και στελέχη των τάσεων «6+6» και της «Ομπρέλας».

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

Οι «11» θέλουν να προτάξουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, αλλά πιο συλλογικό.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η Σία Αναγνωστοπούλου -που θα αναλάβει τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής- θα είναι εκείνη που θα συναντήσει τη Τρίτη, τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτική των προθέσεων τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments