Γεωπολιτικά

Δράμα δίχως τέλος στη Χαν Γιουνίς: Εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία – Ξεπέρασαν τους 16.000 οι νεκροί

Δράμα δίχως τέλος στη Χαν Γιουνίς: Εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία – Ξεπέρασαν τους 16.000 οι νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: Israeli soldiers stand next to the bodies of Israelis killed by Hamas fighters in kibbutz Kfar Aza. [Faiz Abu Rmeleh/Al Jazeera]

Νετανιάχου: Εξοντώθηκαν οι μισοί διοικητές της Χαμάς

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται για ακόμη μία ημέρα οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα. Το αιματοκύλισμα στον παλαιστινιακό θύλακα συνεχίζεται, με τα νέα στοιχεία να προκαλούν σοκ, καθώς τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 16.248, σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς.

Το κύριο τμήμα των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού έχει μετατοπιστεί στα νότια της Λωρίδας της Γάζας και τη Χαν Γιουνίς, όπου έχουν καταφύγει και οι πρόσφυγες από το βόρειο τμήμα.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Τρίτη, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «βρισκόμαστε στην εντονότερη ημέρα από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης». Παράλληλα, εξελίξεις σημειώνονται και στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, καθώς ο καταυλισμός της Τζαμπαλίγια τελεί υπό πολιορκία.

Νετανιάχου: Εξοντώθηκαν οι μισοί διοικητές της Χαμάς

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Τρίτη πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σκότωσαν περίπου τους μισούς από τους διοικητές μονάδων από την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον IDF υπολογίζεται ότι η Χαμάς έχει συνολικά 24 μονάδες που πολεμούν στη Γάζα, μιλά για «τάγματα», με περίπου 1.000 μέλη το καθένα.

«Σύντομα, δεν θα υπάρχει ούτε μια από αυτές τις μονάδες ικανή να απειλήσει το Ισραήλ», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς σταδιακά χάνει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ξεπέρασαν τους 16.000 οι νεκροί

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 16.248 ανθρώπους, ανάμεσά τους 7.112 παιδιά και 4.885 γυναίκες στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο ενημέρωσης της Χαμάς.

Τουλάχιστον 43.616 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 7.600 αγνοούνται, τονίζεται.

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν περισσότερους από 50.000 τόνους εκρηκτικών σε σπίτια αμάχων, νοσοκομεία, σχολεία και σε άλλα ιδρύματα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή 52.000 οικιστικών μονάδων, 69 σχολείων, 121 κυβερνητικών κτιρίων και 100 τζαμιών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments