Πολιτική

Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο: «Να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο» [vid]

Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο: «Να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365628] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην Αθήνα βρίσκεται από τις 10:15 το πρωί, μια ώρα σχεδόν νωρίτερα από το προγραμματισμένο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή την ώρα συναντιέται με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τα τραγικά συμβάντα στις χώρες μας έγιναν άφορμή για να επιβεβαιωθεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης σε δύσκολες συνθήκες ενώνει τους δύο λαούς. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για την πολιτική βούληση εδραίωσης που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου. 

«Εάν αναλογιστούμε το τι γινέται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για ενίσχυση της ευημερίας και τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου καθώς και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονιάς προς όφελος των δύο λαών μας» συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουμε διαφορές είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας στην Ελλάδα μετά από 6 έτη πιστεύω ότι αντανακλά αυτό το θετικό πνεύμα» συνέχισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ερντογάν: Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα εποχή στις σχέσεις μας. Θα συζητήσουμε για όλα τα θέματα και την πρόοδο που μπορούμε να έχουμε, οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς. Θα είναι καλύτερο και για τις δύο χώρες να μιλήσουμε για το μισογεμάτο μέρος του ποτηριού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments