Πολιτική

Βούλτεψη και Μαρτίν κοντά στα παιδιά δύο πολέμων

Βούλτεψη και Μαρτίν κοντά στα παιδιά δύο πολέμων

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου, Τη Δομή του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, όπου ζουν αρμονικά πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία και το Σουδάν, επισκέφθηκαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Μαρία Κλάρα Μαρτίν, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την από κοινού αντιμετώπιση των προσφυγικών ζητημάτων. 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ζωγράφου και Ραφήνας Βασίλης Θώδας και Βαγγέλης Μπουρνούς, ενώ ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους από τον υπεύθυνο της Δομής, Γιάννη Μπερσίμη

Τη Δομή του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, όπου ζουν αρμονικά πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία και το Σουδάν, επισκέφθηκαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Μαρία Κλάρα Μαρτίν, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την από κοινού αντιμετώπιση των προσφυγικών ζητημάτων. 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ζωγράφου και Ραφήνας Βασίλης Θώδας και Βαγγέλης Μπουρνούς, ενώ ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους από τον υπεύθυνο της Δομής, Γιάννη Μπερσίμη. 

Οι κυρίες Βούλτεψη και Μαρτίν συζήτησαν με τους πρόσφυγες ακούγοντας τους προβληματισμούς τους για το μέλλον και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την βοήθεια που προσφέρει η τοπική κοινωνία και για το γεγονός ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και οι περισσότεροι από τους ενήλικες εργάζονται σε επιχειρήσεις της περιοχής. 

Ιδιαίτερα συγκινητική στάθηκε η στιγμή της συνάντησής τους με τα «παιδιά του πολέμου». Ανάμεσά τους, ο νεαρός Ουκρανός Αλέξανδρος Σάτσενκο, που έφθασε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος μετά από έναν βομβαρδισμό όπου έχασε γονείς και παππούδες, ο επίσης Ουκρανός δευτεροετής της Νομικής Σεργκέι Ξενοφόντοφ και η νεαρή οδοντίατρος Αλεξάνδρα Καλουμέρης από το Σουδάν. 

Δυο πόλεμοι, πολλές ανθρώπινες ιστορίες προσφυγιάς και ακόμη περισσότερα νεανικά όνειρα για ειρήνη και προκοπή. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments