Πολιτική

Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τη στρατηγική της κατά της οπαδικής βίας

Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τη στρατηγική της κατά της οπαδικής βίας

Πηγή Φωτογραφίας: Dailysabbah.com

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και οι θεσμικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.

Και επισήμως πλέον με άδειες εξέδρες θα διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες καθώς δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα που αφορούν στην οπαδική βία.

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Super League για δύο μήνες με βάση τα μέτρα που ελήφθησαν για την οπαδική βία. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμενόταν, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει τη διεξαγωγή χωρίς την παρουσία φιλάθλων των αγώνων της Super League 1, του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και των φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει είτε στο πρωτάθλημα της Super League 1 είτε της Super League 2.

Το συγκεκριμένο μέτρο για την «κεκλεισμένων των θυρών» διεξαγωγή των αγώνων αναμένεται να ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024 και κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Με αυτές τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες γίνεται φανερό πως σε δύο άξονες είναι αποφασισμένη να στηρίξει και να αναπτύξει την «άμυνά» της έναντι της βίας εντός και εκτός γηπέδων η κυβέρνηση, προκειμένου να παταχθεί και στο τέλος να επικρατήσει ο υγιής αθλητισμός.

Με δεδομένο ότι το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η βία και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα και δεν ανήκουν μόνο σε μια ομάδα, το πρώτο σκέλος των προσπαθειών του για την καταπολέμηση της βίας εστιάζεται στο γήπεδο, δηλώνοντας πως μένει αμετακίνητο όσον αφορά τα ανακοινωθέντα μέτρα, καθώς επίσης και σε πιο αυστηρά εάν ο υπεύθυνος δεν συμμορφώνεται με τα υπάρχοντα. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προτρέπει συνεχώς τις αθλητικές ομάδες να εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες που θέτουν το κράτος και ο νόμος και να τοποθετήσουν άμεσα κάμερες υψηλής ευκρίνειας.

«Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Πολιτείας» διαμηνύουν σε όλους τους τόνους οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρεται στους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου και να τονίζει: «Κάνουμε θυσία για δύο μήνες. Μέσα σε αυτούς τους μήνες θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος», ανέφερε σημειώνοντας επίσης την αυστηροποίηση των ποινών με τον νέο Ποινικό Κώδικα αλλά και το νέο πειθαρχικά μέτρα που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο έτερος θεσμικός άξονας, ο οποίος αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, είναι η Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε απέδειξε η κυβέρνηση με τη συνάντηση που είχε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με τους κ. κ. Γιάννη Βρούτση και Γιάννη Οικονόμου. Για την κυβερνητική πλειοψηφία μόνο μια συνολική και ολιστική προσέγγιση μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη αποτελεσματική στην καταπολέμηση του θλιβερού φαινομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments