Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Φλωρίδη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή [vid]

Σφοδρή επίθεση Φλωρίδη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365822] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεγάλη ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φλωρίδη, Ευκλείδη Τσακλώτο και Παύλο Πολάκη

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και των Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Νεα Αριστερά. Ο κ. Φλωρίδης αφού ανακοίνωσε πως από το νέο έτος θα έρθουν νομοθετικες παρεμβασεις σε όλους τους κώδικες λέγοντας πως αποφασίστηκε και εκρινε η κυβέρνηση να μείνει σε δημόσια διαβούλευση έναν ολοκληρο μηνα το νομοσχέδιο για το νέο ποινικο κωδικα εξήγησε πως “Επί πολλες δεκαετίες όλες οι αλλαγες του ποινικού κώδικα έτειναν στην λογικη υπερ αυτων που εγκληματούν. Υπαρχουν και τα δικαιώματα των θυμάτων. Αυτά είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων… ” είπε χαρακτηριστικά.

Πολάκης σε Φλωρίδη: Πώς κατάντησες; “Δεν είχατε καμία πρόληψη για τα θύματα” απάντησε ο υπ. Δικαιοσύνης

Επίθεση από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ εξεπέλυσε ο Παύλος Πολάκης που άρχισε να φωνάζει στον υπουργό λέγοντας “πως κατάντησες” ενώ ακούστηκε φασαρία και από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.Ο υπουργος Δικαιοσύνης απαντώντας σε έντονο ύφος έκανε αναδρομή στην εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Η φροντίδα όλη στα χρόνια που κυβερνήσατε εσείς, ήταν πως θα προστατεύσατε τους εγκληματίες, δεν είχατε καμία πρόληψη για τα θύματα. Με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα το 2019, -παρατείνοντας την λειτουργία της Βουλής- οδήγησε 5 χιλιάδες κακουργηματικές υποθέσεις να πάνε στο αρχείο!

Με την τροποποίηση που κάνετε αθωώθηκαν μεγαλοεγκληματίες. 1.100 άρθρα ψηφίσατε σε μια μέρα. Στο όνομά των θυμάτων το κανάτε αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Φλωρίδης και συνέχισε “όχι το κανατε στο όνομα των εγκληματιών. Καταργήσατε μια μέρα πριν το δικαστήριο τους καταδικάσει σε ισόβια στο όνομα της προστασίας του λαού τα κανατε αυτά;”

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνέχισε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “Οι κώδικες είναι σε δημόσια διαβούλευση εδώ και 15 ημέρες ακόμα περιμένω εσείς που σε όλα βγάζετε ανακοινώσεις να βγάλετε μια ανακοίνωση. Δεν έχετε μιλήσει καθόλου για τους κώδικες”.

Ο κ. Φλωρίδης συνέχισε: «Εγώ δεν είμαι σε εκείνους που ψήφισαν όλα αυτά που σας περιγράφω. Εσείς πως καταντήσατε να ψηφίσετε την απαλλαγή των κακούργων και δεν ντρέπεστε! Αντί να τα βάζετε με εμένα, να απαντήσετε στον κ. Κοντονή που τον ξηλώσατε τον υπ. Δικαιοσύνης, επειδή δεν δέχονταν τα βάλει την υπογραφή του και σας κατήγγειλε για διαπλοκή με την ολιγαρχία σε σχέση με τους ποινικούς κώδικες όχι εμένα!»

Τσακαλώτος σε Φλωρίδη: Είστε ακροδεξιός, είχα να ακούσω ακροδεξιό λόγο από τότε που ήταν εδώ η Χρυσή Αυγή

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Νέα Αριστερά απαντώντας στον κ. Φλωρίδη τον χαρακτήρισε ακροδεξιό λέγοντας «είναι εντυπωσιακό από το προοδευτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ να πας στο συντηρητικό χώρο της ακροδεξιας. Ειχα να ακουσω ακροδεξιο λόγο από τότε που ήταν εδώ η Χρυσή Αυγή. Συγχαρητηρια κ. Φλωρίδη για τα πιστοποιητικά σας στο κ. Μητσοτάκη. Σας αδικώ, πιστευετε στην ακροδεξια και στον τροπο που πρέπει να αντιμετωπίσετε τους κώδικες. Με αυταρχισμό».

Ο κ. Φλωρίδης σήκωσε το γάντι και δευτερολόγησε προς τον Ε. Τσακαλώτο λέγοντας:

«Όταν δεν μπορείτε να προσδώσετέ περιεχόμενο στη πολιτική σας προσφεύγετε σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Μη μιλατε εσεις για διαδρομες. Η διαφορά μας λοιπόν είναι η εξής, εσείς ονομάζετε ακροδεξιά μια πρωτοβουλία που ερχεται να νομοθετήσει, υπέρ των δικαιωμάτων των θυμάτων και της κοινωνίας. Αριστερά ονομάζετε ότι κανατε υπερ των εγκληματιών, αυτή είναι η διαφορά μας. Σας απέδειξα με την ένωση εισαγγελέων Ελλάδος, πριν ψηφίσετε τους κώδικες το 2019, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις που έλεγαν ότι, με αυτούς τους κώδικες 5 χιλιάδες κακουργηματικές υποθέσεις θα μπουν στο αρχείο. Σας είπαν μην το κανετε γιατι οδηγείτε σε ευτελισμό την δικαιοσύνη. Οι ρυθμίσεις που κάνετε θα τους αθωώνουν γιατί κάνατε τα κακουργήματα πλημμελήματα».

«Ο κ. Κοντονής που αποπέμφθηκε από την θέση του υπουργού» συνέχισε και διάβασε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ: «Αποτελεί ακραίο στοιχείο διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ με την ολιγαρχία ο τρόπος που μεθοδεύτηκε και ψηφιστηκε ο νεος ποινικος κωδικας. Άλλαξε δολίως η διάταξη του κειμένου περί δωροδοκίας είχε δηλώσει ο κ. Κοντονής», είπε ο κ. Φλωρίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments