Πολιτική

Δένδιας: Θετική η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη χώρα μας όμως δεν εφησυχάζουμε

Δένδιας: Θετική η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη χώρα μας όμως δεν εφησυχάζουμε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η ουσιαστική αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περνά μόνο μέσα από την απόσυρση του casus belli, του τουρκολιβυκού μνηονίου και των θεωρειών περι «γαλάζιας πατρίδας», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Η ουσιαστική αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περνά μόνο μέσα από την απόσυρση του casus belli, του τουρκολιβυκού μνηονίου και των θεωρειών περι «γαλάζιας πατρίδας», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ως θετική χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην χώρα μας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού. Ωστόσο «δεν εφησυχάζουμε», τόνισε ο ίδιος.Την ίδια ώρα, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πως η ουσιαστική αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περνά μόνο μέσα από την απόσυρση του casus belli, του τουρκολιβυκού μνηονίου και των θεωρειών περι «γαλάζιας πατρίδας».

Νίκος Δένδιας: Φυσικά και δεν υφίσταται “τουρκική” μειονότητα στη Θράκη

«Όλοι συμμεριζόμαστε την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Την ειρηνική επίλυση των διαφορών, των ανοικτών διαύλων και της επικοινωνίας. Είναι θετική η επίσκεψη του κ. Ερντογάν πριν από λίγες ημέρες, όμως δεν εφησυχάζουμε. Μια πραγματική αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οφείλει να έχει δομικές λύσεις στο απαράδεκτο casus belli, στο ανύπαρκτο τουρκολιβυκό μνημόνιο, στις ανιστόρητες θεωρείες περί “γαλάζιας πατρίδας. Φυσικά και δεν υφίσταται “τουρκική” μειονότητα στη Θράκη», είπε ο Νίκος Δένδιας, για να προσθέσει ότι η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων «δεν αποτελεί επιλογή οποιασδήποτε κυβέρνησης αλλά συνταγματική υποχρέωση όλων μας».

Μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπε: «Είμαι στην διάθεση σας για ενημέρωση όχι όμως σε μια ανοικτή διαδικασία. Όμως σας λέω ότι δεν θα εκπλαγείτε από όσα θα ακούσετε στην κατ ίδιαν συνάντηση. Τα ΜΟΕ δεν αποτελούν μέσο διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζονται από το υπουργείο στο στενό πλαίσιο της λίστας που έχει συμφωνηθεί στο παρελθόν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments