Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για Σαμαρά: Περαιτέρω ανάλυση για την τροπολογία για τους μετανάστες είναι περιττή

Κυβερνητικές πηγές για Σαμαρά: Περαιτέρω ανάλυση για την τροπολογία για τους μετανάστες είναι περιττή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στη νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δια των συνεργατών του, αναφορικά με την τροπολογία για τους μετανάστες, απαντούν κυβερνητικές πηγές.«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί»

Στη νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δια των συνεργατών του, αναφορικά με την τροπολογία για τους μετανάστες, απαντούν κυβερνητικές πηγές.

Στη νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δια των συνεργατών του, αναφορικά με την τροπολογία για τους μετανάστες, απαντούν κυβερνητικές πηγές.«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί»

«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Νέα αντίδραση από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία για τους μετανάστες

Επιμένουν και σήμερα οι αντιδράσεις από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά για το περιεχόμενο της τροπολογίας για την τριετή παραμονή σε μετανάστες που διέμεναν τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας, παρά τις απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργών και την προσπάθεια να μην συντηρείται αρνητικά στην δημοσιότητα το θέμα.

Σήμερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού «αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου» επανέφεραν το θέμα υπενθυμίζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είναι ανακόλουθη στα όσα έλεγε με τα όσα σήμερα πράττει.

Στην ανακοίνωση συνεργατών του κ. Σαμαρά αναφέρεται:

«Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 : “Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση».

Καιρίδης: Δεν αλλάζουμε μεταναστευτική πολιτική – Υπάρχει θέμα εργατικού δυναμικού

«Η στρατηγική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό βασίζεται σε δύο πυλώνες: Όχι στο παράνομο, ναι στο λελογισμένα νόμιμο. Η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική. Η χώρα έχει μια αυστηρή πολιτική ενάντια στην παράνομη διακίνηση και είναι υπέρ των λελογισμένων νόμιμων οδών μετανάστευσης», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης από τη Βουλή, νωρίτερα σήμερα, στον απόηχο της δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε σχέση με την τροπολογία για την άδεια διαμονής σε εργαζόμενους αλλοδαπούς.

«Έχουμε πρόβλημα συρρίκνωσης του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας μας», ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης και πρόσθεσε ότι «η νόμιμη μετανάστευση μπορεί να γίνει μοχλός λελογισμένα, με όρους και κανόνες», σύμφωνα με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας, μοχλός αναπτυξιακός. «Εάν δεν τον αξιοποιήσουμε, κινδυνεύουμε να ρίξουμε ρυθμούς στην ανάπτυξή μας και στην οικονομία μας», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Χρειάζεται να κάνουμε πάρα πολλά στη νόμιμη μετανάστευση. Αναβάθμιση εκσυγχρονισμός επιτάχυνση του διοικητικού μηχανισμού της νόμιμης μετανάστευσης. Σήμερα έχουμε τεράστιες καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις, όποιος έχει συναλλαχθεί με τις αποκεντρωμένες, όποιος έχει προσπαθήσει, μέσα από τα προξενεία, όποιος ξέρει τις δυσκολίες, που έχουμε να εφαρμόσουμε τη συμφωνία με το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο, το κατανοεί. Χρειάζονται νέες διμερείς συμφωνίες, με χώρες που εμείς επιλέγουμε, όπως η Γεωργία, όπως η Μολδαβία, οι οποίες θα φέρουν προσωπικό με όρους και κανόνες», πρόσθεσε.

«Η ρύθμιση που καταθέσαμε, δεν είναι νομιμοποίηση, όπως γράφεται από κάποιους εκ του πονηρού, δεν δίνει κανένα δικαίωμα, πέραν της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ούτε οικογενειακής επανένωσης, ούτε μόνιμης διαμονής, ούτε πολλώ δε μάλλον ιθαγένειας, όπως κάνουν οι Γερμανοί. Δεν αφορά νεοεισερχόμενους, δεν αφορά καν ανθρώπους που ήρθαν το 2022 ή το 2023. Αφορά ανθρώπους που ήρθαν πριν το 2021, που είναι εδώ τρία χρόνια, και που κυρίως, έχουν συμβόλαιο εργασίας και με λευκό ποινικό μητρώο», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments