Πολιτική

Ποια πρόσθετα μέτρα κατά της οπαδικής βίας εξετάζει η κυβέρνηση

Ποια πρόσθετα μέτρα κατά της οπαδικής βίας εξετάζει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [365734] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 18χρονος ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Επτά νέες παρεμβάσεις βάζει στο μικροσκόπιο η κυβερνητική πλειοψηφία.

Η οπαδική βία και η αντιμετώπισή της είναι θέματα που αφορούν άμεσα τον ελληνικό αθλητισμό εδώ και χρόνια, μς θλιβερά παραδείγματα  τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη, καθώς επίσης και το σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα στο παιχνίδι βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη, στο κλειστό στάδιο “Μελίνα Μερκούρη”.

Η λειτουργία των καμερών ασφαλείας, η ταυτοπροσωπία των κατόχων εισιτηρίων και η καταγραφή μελών από τις λέσχες των ομάδων, ήταν μέτρα τα οποία είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν, υπήρχαν, αλλά μαζί τους συνυπήρχε και η μάλλον “επιλεκτική” χρήση τους για διάφορους λόγους. Πλέον αυτά επανήλθαν στο προσκήνιο και αναμένονται να παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο που θα συγκλιθεί την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να τεθούν άμεσα προς ψήφιση.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης έχει επεξεργαστεί επτά νέα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βία και πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τα ανακοινώσει στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Σε αυτά τα μέτρα αυστηροποιείται το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας για τις Λέσχες Φιλάθλων, την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, την εισαγωγή ρήτρας παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν, που θα αφορά τον πόρο από το Στοίχημα και τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, σύμφωνα με τις προσταγές της Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, για τις Λέσχες, αναμένεται να μειωθούν σε μόνο μία ανά έμβλημα ομάδας, η οποία που θα λειτουργεί υποχρεωτικά με τη συναίνεση της ΠΑΕ, εφόσον βέβαια υφίσταται ΠΑΕ.

Επίσης, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, αν βρεθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια στην λειτουργία του κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο που θα διεξάγεται, ο αγώνας θα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών. Εδώ προστίθεται και η επικαιροποίηση των διατάξεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ταυτοποίησης του κατόχου του, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Κι ακόμη, σχετικά με την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, θα υπάρχει π.χ. η ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, σε περιπτώσεις ρίψης κροτίδας, πυρσού, καπνογόνου, φωτοβολίδας και οποιασδήποτε γενικώς εύφλεκτης ύλης που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments