Nέα της αγοράς

Motor Oil: Αποκτά το 100% της Anemos – Το τίμημα ανέρχεται σε 123,5 εκατ.

Motor Oil: Αποκτά το 100% της Anemos – Το τίμημα ανέρχεται σε 123,5 εκατ.

Πηγή Φωτογραφίας: MOTOR OIL ΕΛΛΑΣ.ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ., ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με την συναλλαγή πώλησης του 75%.

Το πράσινο φως για την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ANEMOS RES στην εταιρεία Motor Oil Renewable Energy (MORE), έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Ελλάκτωρ. Για τη συμφωνία είχε ήδη γράψει από τις 15 Δεκεμβρίου η στήλη του του OT, Il Postino, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε συμφωνία, όπως μαθαίνουμε, κατέληξαν Ελλάκτωρ και Motor Oil για την μεταβίβαση και του υπόλοιπου 25% της Άνεμος».

Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ., ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με την συναλλαγή πώλησης του 75%.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της πώλησης η ρευστότητα το Ομίλου Ελλάκτωρ υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τα 650 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Motor Oil μέσω της θυγατρικής της More, απέκτησε το 75% της Anemos από την Ελλάκτωρ, αντί του ποσού των 671,5 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Anemos αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία σε εγκατεστημένη ισχύ μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενέκρινε την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ANEMOS RES στην εταιρεία Motor Oil Renewable Energy (MORE), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου MOTOR OIL.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο 2022 ολοκληρώθηκε η πώληση του 75% της ΑΝΕΜΟΣ RES προς την εταιρεία MORE.

Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε €123.5 εκ., ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με την συναλλαγή πώλησης του 75%. Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης η ρευστότητα το Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπολογίζεται να υπερβεί τα €650εκ.

Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της εκπεφρασμένης στρατηγικής της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της.

Η εταιρεία AKEREOS CAPITAL, με έδρα τη Ηνωμένο Βασίλειο, ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η ανακοίνωση της MOTOR OIL

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση του υπόλοιπου 25% των μετοχών εκδόσεως της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. (αριθμός μετοχών προς απόκτηση: 123.059.250) ιδιοκτησίας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. έναντι ποσού Ευρώ 123.520.000. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής εκκρεμεί η λήψη των σχετικών εταιρικών αποφάσεων των δύο μερών καθώς και η οριστικοποίηση της σύμβασης αγοράς των ως άνω μετοχών.

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την πορεία της συναλλαγής.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments