Ελλάδα

Φυλάκιση και 15.000 ευρώ πρόστιμο για οδηγό που πιάστηκε χωρίς δίπλωμα -Η απίστευτη ιστορία

Φυλάκιση και 15.000 ευρώ πρόστιμο για οδηγό που πιάστηκε χωρίς δίπλωμα -Η απίστευτη ιστορία

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Η οδήγηση οχήματος που απαιτεί από το νόμο την σχετική άδεια για τον οδηγό του, είναι ενέργεια υποχρεωτική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται το αντίθετο.

Το να περάσεις με επιτυχία τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης δεν αποτελεί επίτευγμα, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Απαιτεί χρόνο και χρήμα για να πραγματοποιήσετε την διαδικασία, ενώ δεν είναι και σίγουρο ότι θα περάσετε τις εξετάσεις με επιτυχία.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που προσπαθούμε με σωστή οδήγηση και συμπεριφορά στο δρόμο να διατηρήσουμε το δίπλωμα στην κατοχή μας για «πάντα». Βέβαια, δεν σκέφτονται όλοι έτσι, για αυτό και ακούμε σε καθημερινή βάση ότι αφαιρέθηκαν άδειες οδήγησης για διάφορα αδικήματα και παρανομίες.

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε ότι η οδήγηση χωρίς το κατάλληλο δίπλωμα απαγορεύεται. Ακούγεται προφανές, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει απαραίτητα. Αυτό φαίνεται να συνέβη και την περασμένη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στη Νάντη της Γαλλίας.

Ένας οδηγός που οδηγούσε με λάθος κατεύθυνση, έπεσε για κακή του τύχη πάνω σε αστυνομικούς και όπως αντιλαμβάνεστε τον σταμάτησαν για έλεγχο. Στον έλεγχο, ο οδηγός δεν μπόρεσε να δείξει την άδεια οδήγησης για λόγους που ανακάλυψαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί.

Αναλυτικότερα, ο συγκεκριμένος 23χρονος οδηγός έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές χωρίς να φέρει άδεια οδήγησης, οπότε τώρα ήταν η έκτη και φαρμακερή. Έτσι λοιπόν, οι αστυνομικοί τον τιμώρησαν παραδειγματικά, με πρόστιμο 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης άνω των έξι μηνών.

Στη χώρα μας, σε περίπτωση ελέγχου (ή τροχαίου ατυχήματος) ο χρήστης του οχήματος που δεν έχει στην κατοχή του το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης, ή η άδεια του έχει ανακληθεί ή αφαιρεθεί για οποιονδήποτε λόγο, τιμωρείται και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από έναν έως και 12 μήνες.

Παράλληλα το άτομο καλείται να πληρώσει διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ, ενώ αν έχει στην κατοχή του μη κατάλληλη άδεια για την κατηγορία του οχήματος που οδηγεί τότε αυτή αφαιρείται για 30 ημέρες.

Στην περίπτωση που η άδεια οδήγησης είναι κατάλληλη για την κατηγορία οχήματος αλλά έχει λήξει τότε επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ και η άδεια αφαιρείται από τον οδηγό και αποστέλλεται στην Αρμόδια Υπηρεσία Συγκοινωνιών.Η καταβολή προστίμου ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που απλά έχετε ξεχάσει την άδεια οδήγησής σας στο σπίτι καθώς αυτό είναι ένα έγγραφο που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας όταν οδηγείτε. Σε αυτή την περίπτωση το διοικητικό πρόστιμο είναι 100 ευρώ, ενώ εντός διαστήματος 30 ημερών θα πρέπει να μεταβείτε στο πλησιέστερο σε εσάς αστυνομικό τμήμα και να παρουσιάσετε την άδεια οδήγησης που βρίσκεται σε ισχύ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments