Διεθνή

Ατελείωτο ανθρώπινο δράμα στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω του ισραηλινού σφυροκοπήματος

Ατελείωτο ανθρώπινο δράμα στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω του ισραηλινού σφυροκοπήματος

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO,Όσον αφορά το σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό που συνεχίζεται στον παλαιστινιακό θύλακα, τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι αναζητούν καταφύγιο για να προστατευθούν.

«Ο πόλεμος θα διαρκέσει ακόμη πολλούς μήνες», ξεκαθαρίζει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Στην 13η εβδομάδα του μπαίνει ο πόλεμος του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με τον ερχομό του 2024, με τον λαό της Παλαιστίνης να ζει το δράμα του, την ώρα που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε μήνυμα μέσω διαγγέλματος ότι οι εχθροπραξίες θα συνεχιστούν για αρκετούς μήνες ακόμη. Προειδοποίησε δε Χεζμπολάχ και Ιράν κατά της κλιμάκωσης στο μέτωπο Βορρά.

Όσον αφορά το σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό που συνεχίζεται στον παλαιστινιακό θύλακα, τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι αναζητούν καταφύγιο για να προστατευθούν.

Στο στόχαστρο πυροβολικού και αεροπορίας βρέθηκε η Χαν Γιουνίς και πόλεις στην κεντρική Λωρίδα, με τον ισραηλινό στρατό να δημοσιεύει βίντεο με διαμέρισμα-κρυψώνα του ηγέτη της Χαμάς, Σινουάρ, που συνδεόταν με τούνελ 218 μέτρων.

Αφανισμός του 1% του πληθυσμού από την αρχή των επιχειρήσεων

Το Σάββατο πάνω από 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ συνολικά, μετά τις επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου και την ακόλουθη ισραηλινή επιχείρηση, το 1% του πληθυσμού της Γάζας, έχει αφανιστεί.

«Είναι σαφές ότι ο πόλεμος πρέπει να αλλάξει σε πιο ήπια μορφή, και θα θέλαμε να δούμε πιο στοχευμένες επιχειρήσεις με μικρότερο αριθμό δυνάμεων που θα επικεντρωθούν στην ηγεσία της Χαμάς και στο δίκτυο των τούνελ» δήλωσε ο Τζον Κέλι, πολιτικός συντονιστής της αποστολής των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναδείχτηκαν ο κίνδυνος διεύρυνσης του μετώπου αλλά και οι μεγάλες διαφορές που χωρίζουν Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.

«Πως θα ξεπεράσουμε τον πόνο των 1000 παιδιών, παλαιστινίων, που ακρωτηριάστηκαν χωρίς αναισθησία; Νιώθετε τον πόνο τους; Φαντάζεστε να ήταν δικά σας παιδιά;» σημείωσε ο Ματζεντ Μπαμια, εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής των Παλαιστινίων

«Το Συμβούλιο αυτό δείχνει αλληλεγγύη στους πολίτες της Μέσης Ανατολής, αρκεί να μην είναι Ισραηλινοί» ανέφερε ο Γκίλαντ Έρνταν, της διπλωματικής αποστολής του Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments