Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ιαπωνία: Άνοιξαν δρόμοι, “φούσκωσαν” ποτάμια

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ιαπωνία: Άνοιξαν δρόμοι, “φούσκωσαν” ποτάμια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, που επικαλείται το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,4 βαθμών.

Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK έδειχναν κτίρια να καταρρέουν στην Ισικάουα - Περισσότερα από 36.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, που επικαλείται το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,4 βαθμών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν σήμερα την κεντρική Ιαπωνία, με τον πιο σημαντικό να σημειώνεται στις 16:10 (09:10 ώρα Ελλάδας) στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου, και το μέγεθός του να καταγράφεται αρχικά στους 7,4 βαθμούς προτού αναθεωρηθεί προς τα πάνω, στους 7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), και στους 7,6 βαθμούς σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Υπολογίζεται ότι 20 μετασεισμοί μεγέθους 4 βαθμών και άνω έπληξαν τις ακτές της Ishikawa και τις γειτονικές νομαρχίες Niigata μεταξύ 16:06 και 17:29 τοπική ώρα, λίγο μετά το μεγάλο σεισμό. Σε πολλές περιοχές έχουν αναφερθεί μπλακ άουτ και έκρηξη αγωγών ύδρευσης, ενώ δρόμοι κλείνουν λόγω ρωγμών και άλλων ζημιών που έχουν υποστεί.

Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK έδειχναν κτίρια να καταρρέουν στην Ισικάουα, και σεισμικές δονήσεις να σείουν κτίρια στην πρωτεύουσα Τόκιο στην απέναντι ακτή.

Περισσότερα από 36.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις νομαρχίες Ισικάουα και Τογιάμα, ανέφερε η πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Hokuriku Electric Power.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κατά μήκος των δυτικών παραλιακών περιοχών των νομαρχιών Ισικάουα, Νιιγκάτα και Τογιάμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments