Τεχνολογία

Με το κινητό στο χέρι οι καταναλωτές αγόρασαν τα περισσότερα προϊόντα στη Cyber Week

Με το κινητό στο χέρι οι καταναλωτές αγόρασαν τα περισσότερα προϊόντα στη Cyber Week

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Σε νέα επίπεδα έφτασαν οι δαπάνες ηλεκτρονικού εμπορίου το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της ανόδου και της διεύρυνσης των προσφορών της Cyber Week όπως και της ευρύτατης χρήσης της μεθόδου πληρωμών Buy-Now-Pay-Later (BNPL).

Αναλύοντας τις άμεσες ηλεκτρονικές συναλλαγές των καταναλωτών, η Adobe ανέλυσε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο επισκέψεις σε ιστότοπους λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, 100 εκατομμύρια προϊόντα και 18 κατηγορίες

Σε νέα επίπεδα έφτασαν οι δαπάνες ηλεκτρονικού εμπορίου το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της ανόδου και της διεύρυνσης των προσφορών της Cyber Week όπως και της ευρύτατης χρήσης της μεθόδου πληρωμών Buy-Now-Pay-Later (BNPL).

Αναλύοντας τις άμεσες ηλεκτρονικές συναλλαγές των καταναλωτών, η Adobe ανέλυσε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο επισκέψεις σε ιστότοπους λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, 100 εκατομμύρια προϊόντα και 18 κατηγορίες – περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία τεχνολογίας ή ερευνητικό οργανισμό.

Ένα «καυτό» δίμηνο

Οι καταναλωτές ξόδεψαν 222,1 δισεκατομμύρια δολάρια online από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 4,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και νέο ρεκόρ για το εορταστικό ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Adobe Analytics. Το σύνολο περιλαμβάνει 123,5 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν online τον μήνα Νοέμβριο (αύξηση 6% σε ετήσια βάση), ενισχυμένα από μια ισχυρή Cyber Week -τις πέντε ημέρες μεταξύ της Ημέρας των Ευχαριστιών και της Cyber Monday- η οποία οδήγησε σε δαπάνες 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων online (αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση).

Τον Δεκέμβριο του 2023, τα στοιχεία της Adobe δείχνουν ότι οι καταναλωτές ξόδεψαν συνολικά 98,6 δισεκατομμύρια δολάρια online (αύξηση 3,7% σε ετήσια βάση), εν μέρει λόγω των εκπτώσεων που παρέμειναν και μετά την Cyber Monday.

Το BNPL αποδεικνύεται δημοφιλές

Τα στοιχεία της Adobe αποκαλύπτουν ότι κατά την περίοδο των εορτών του 2023, η χρήση του BNPL έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, συνεισφέροντας 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε online δαπάνες, αυξημένα κατά 14% σε ετήσια βάση και αντιπροσωπεύοντας 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Ο Νοέμβριος του 2023 ήταν ο καλύτερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ για τη μέθοδο BNPL με 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια και αύξηση 17,5% σε ετήσια βάση. Ειδικότερα, η Cyber Monday ήταν η κορυφαία ημέρα με 940 εκατομμύρια δολάρια και αύξηση 42,5% σε ετήσια βάση).

Η μέθοδος BNPL είδε τη δημοφιλία της να εξελίσσεται ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Σύμφωνα με την Adobe, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, οδήγησε σε online δαπάνες ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 14,3% σε ετήσια βάση και 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το σύνολο του έτους 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments