Διεθνή

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν για παροχή βοήθειας σε αμάχους και ομήρους στη Γάζα

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν για παροχή βοήθειας σε αμάχους και ομήρους στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Το Ισραήλ και η Χαμάς, που είναι σε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, κατέληξαν σε συμφωνία σήμερα για να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια για τον πληθυσμό του πολιορκούμενου παλαιστινιακού θύλακα και φάρμακα για τους Ισραηλινούς ομήρους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ θα παρασχεθούν φάρμακα

Το Ισραήλ και η Χαμάς, που είναι σε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, κατέληξαν σε συμφωνία σήμερα για να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια για τον πληθυσμό του πολιορκούμενου παλαιστινιακού θύλακα και φάρμακα για τους Ισραηλινούς ομήρους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη Ντόχα ανακοίνωσε σήμερα την «επιτυχία της διαμεσολάβησης» που πραγματοποιήθηκε από κοινού από το Κατάρ και τη Γαλλία στην «επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που προβλέπει ότι φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια πρόκειται να παρασχεθούν στους αμάχους στη Γάζα σε αντάλλαγμα για την παράδοση των φαρμάκων που χρειάζονται οι Ισραηλινοί όμηροι».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φάρμακα και ένα φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια θα αναχωρήσουν από τη Ντόχα αύριο, Τετάρτη, για την αιγυπτιακή πόλη Αρίς ώστε να δρομολογηθεί η αποστολή τους στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ματζέντ αλ Ανσάρι.

Νωρίτερα, αισιόδοξη για πιθανή σύναψη νέας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων δήλωνε η Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Μπρετ Μακ Γκουρκ βρισκόταν στη Ντόχα τις τελευταίες ημέρες και συζητούσε για μια πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες θα αποφέρουν καρπούς και σύντομα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments