Διεθνή

Λαβρόφ: Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Λαβρόφ: Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov attends a meeting with Vladislav Deinego, head of the Foreign Ministry of the self-proclaimed Lugansk People's Republic, and Sergei Peresada, deputy head of the Foreign Ministry of the self-proclaimed Donetsk People's Republic, in Moscow, Russia February 25, 2022. Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ αν θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος

Οι ΗΠΑ και τα άλλα δυτικά κράτη δεν έχουν δείξει το «παραμικρό ενδιαφέρον» για τον τερματισμό του πολέμου, ισχυρίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ ως προϋπόθεση  για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως πιστεύει ότι η Δύση, και όχι η Ουκρανία, θα αποφασίσει τους όρους για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά σημείωσε πως δεν θεωρεί ότι η Δύση ενδιαφέρεται για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών αυτή τη στιγμή.

Στο ίδιο κλίμα οι δηλώσεις του, ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση «οδηγεί προς την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, η οποία «δημιουργεί πρόσθετους στρατηγικούς κινδύνους και κινδύνους».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, μάλιστα, συνέκρινε τη μοίρα της Ουκρανίας με εκείνη του Αφγανιστάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ουκρανία θα μπορούσε να έχει μια παρόμοια μοίρα με το Αφγανιστάν» κάνοντας αναφορά στην αποχώρηση των ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια μετά από 20 χρόνια πολέμου.

«Όλες οι απερίσκεπτες επιχειρήσεις τους στον στρατιωτικό τομέα, απέφεραν κάποιες από αυτές κάποιο θετικό αποτέλεσμα; Η Ουκρανία έχει παρόμοια μοίρα. Βασίζονται στους αφέντες τους, δεν γνωρίζουν ότι ο κύριός τους σκέφτεται μόνο τον εαυτό τους», πρόσθεσε

Ο Λαβρόφ, παράλληλα, επανέλαβε την άποψη της Ρωσίας ότι η Δύση «δεν είναι πρόθυμη» να ακολουθήσει μια «εποικοδομητική πορεία που θα λαμβάνει υπόψη τις θεμιτές ανησυχίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments