Πολιτική

Άδωνις: Ανοησίες το ότι υπήρξε οικονομική ζημία από τα εμβόλια κατά του covid

Άδωνις: Ανοησίες το ότι υπήρξε οικονομική ζημία από τα εμβόλια κατά του covid

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Vouli tv,Ανοησία χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τα όσα ανεύθυνα λέγονται και γράφονται για δήθεν οικονομική ζημία του ελληνικού κράτους από την προμήθεια εμβολίων κατά του covid.

Ας μη μεταφέρουν κάποιοι στη Βουλή ανεύθυνα σχόλια του διαδικτύου

Ανοησία χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τα όσα ανεύθυνα λέγονται και γράφονται για δήθεν οικονομική ζημία του ελληνικού κράτους από την προμήθεια εμβολίων κατά του covid.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κόμματος Νίκη κ. Παπαδόπουλου για το κόστος των εμβολίων κατά του covid, ο Άδωνις τόνισε: «Δεν είμαι ιατρός – χειρουργός, αλλά ένας ταπεινός βιβλιοπώλης, απλός πτυχιούχος ιστορίας. Εκπλήσσομαι πώς συνδέετε το θάνατο ενός αθλητή με το εμβόλιο κατά της covid. Αυτό που κάνατε όμως, κ. Παπαδόπουλε, είναι λαϊκισμός. Είστε ιατρός, αλλά, παρόλα αυτά, λαϊκίσατε!».

«Έχουμε μειώσει τον αριθμό των αιφνιδίων θανάτων από εμβολιασμούς κατά του covid κατά την τελευταία τριετία», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «Όσοι διακινούν την αντίθετη πληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι τσαρλατάνοι. Δεν υπάρχει ούτε μία ιατρική σχολή, η οποία να είναι αντίθετη με τα εμβόλια κατά του covid και η οποία να μη συνιστά το εμβόλιο να γίνεται σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Οι συστάσεις για τα εμβόλια αποτελούν την τακτική όλων των συναδέλφων σας καθηγητών ιατρών. Άρα, έξω από τη Βουλή τα συνωμοσιολογικά σας σενάρια και οι λαϊκισμοί σας».

«Κανένας προκάτοχός μου, υπουργός Υγείας, δεν έδρασε αυθαίρετα ως προς την προμήθεια των εμβολίων. Η όποια ζημία έχει υπάρξει, αν έχει υπάρξει, δεν προέρχεται από απόφαση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Η αλήθεια είναι πως τα εμβόλια κατά του covid παραγγέλθηκαν από τις δημόσιες αρχές ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες χώρες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν αγόρασε εμβόλια μόνη της. Δεν έκανε κάποια διαπραγμάτευση μόνη της. Η Ελλάδα έλαβε το μερίδιο που της αναλογούσε από τις συνολικές προμήθειες που έκανε η Ε.Ε. Τα εμβόλια μοιράστηκαν στη συνέχεια ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας μέλος. Δεν υπήρξε καμία παρέκκλιση ως προς αυτό. Ανοησία το ότι δήθεν υπήρξε κάποια ζημία από τον εμβολιασμό κατά του covid».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments