Πολιτική

Άδωνις: Λαϊκισμοί και συνωμοσιολογίες τα σενάρια της Νίκης για τον covid

Άδωνις: Λαϊκισμοί και συνωμοσιολογίες τα σενάρια της Νίκης για τον covid

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

Εμβολιασμοί και από φαρμακεία με βάση πρωτόκολλα.

Την τάση του κόμματος Νίκη προς τη συνωμοσιολογία και τον λαϊκισμό υπογράμμισε από του βήματος της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νίκης κ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως  «δεν υπάρχει ούτε μία ιατρική σχολή, η οποία να είναι αντίθετη με τα εμβόλια κατά του covid και η οποία να μη συνιστά το εμβόλιο να γίνεται σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Οι συστάσεις για τα εμβόλια αποτελούν την τακτική όλων των συναδέλφων σας καθηγητών ιατρών. Συνεπώς, δεν έχουν θέση στη Βουλή τα συνωμοσιολογικά σας σενάρια και οι λαϊκισμοί σας».

Αναφερόμενος στον τρόπο της προμήθειας των εμβολίων από το δημόσιο, ο ‘Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν αγόρασε εμβόλια μόνη της. Δεν έκανε κάποια διαπραγμάτευση μόνη της. Η Ελλάδα έλαβε το μερίδιο που της αναλογούσε από τις συνολικές προμήθειες που έκανε η Ε.Ε. Τα εμβόλια μοιράστηκαν στη συνέχεια ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας μέλος. Δεν υπήρξε καμία παρέκκλιση ως προς αυτό».

«Και σε ό,τι αφορά τη δήθεν οικονομική ζημία, θα μιλήσω ως πρώην υπουργός Ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, «Αν υπάρχει ένας λόγος που η εθνική μας οικονομία παραμένει σε λειτουργία., αυτός είναι το εμβόλιο. Μέχρι να έρθει το εμβόλιο, τα μέτρα κατά του covid ήταν οι καραντίνες. Ήταν η κλειστή οικονομία και τα κλειστά καταστήματα. Αυτό προτείνετε να κάνουμε; Για αθροίστε εφεύρεση του εμβολίου και το ταχύτερο άνοιγμα της οικονομίας πόσο εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ έδωσαν στα κράτη που εμβολιάστηκαν γρήγορα ως κέρδος στην οικονομία τους. Μετρήστε η μείωση των νοσηλειών, των εντατικών, των θανάτων πόσα εκατομμύρια έχουν γλυτώσει στα διάφορα κράτη, για να έρχεστε εδώ και να μας λέτε τις ανοησίες σας για τη δήθεν οικονομική ζημία από τα εμβόλια. Άρα, περιμένω την κατάθεση σοβαρού και αξιοπίστου δημοσιεύματος που να συνδέει τον θάνατο ενός συγκεκριμένου ανθρώπου με το εμβόλιο. Και αν δεν έχετε τέτοια μελέτη, να ζητήσετε συγγνώμη και να γραφτεί στα πρακτικά, γιατί προδικάσατε ως επιστήμων γιατρός, με όρκο, τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας με μια συγκεκριμένη ιατρική πράξη και άρα κατηγορείτε και τους γιατρούς που τον εμβολίασαν», κατέληξε, κλείνοντας την πρωτολογία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εμβολιασμοί από φαρμακεία με βάση πρωτόκολλα και διαδικασίες»

Επίσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κυρίας Αθηνάς Λινού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών κατά του covid από τα φαρμακεία, αλλά με βάση πρωτόκολλα και    αναγνωρισμένες διαδικασίες.

Απευθυνόμενος στην βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ‘Ά. Γεωργιάδης τόνισε εισαγωγικά πως «είμαστε 50% κάτω σε θανάτους σε covid. Είναι πολύ σημαντικό  να εμβολιαστούμε κατά του covid. Για παράδειγμα, στους 1000 θανάτους από covid μόλις δύο ασθενείς είχαν εμβολιαστεί. Ο covid ήρθε για να μείνει και πρέπει να προσανατολιστούμε όλοι μας στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας.

Συνηγορώντας υπέρ του εμβολιασμού κατά του ιού από τα φαρμακεία της χώρας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Έχω στη διάθεσή μου έγγραφα για τον εμβολιασμό από φαρμακεία. Υπάρχουν πρωτόκολλα, τα οποία πρέπει να γίνουν πλήρως σεβαστά. Υπάρχει μια ορισμένη διαδικασία, η οποία εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Οι φαρμακοποιοί μπορούν να προβούν σε εμβολιασμούς, αλλά πρέπει να σεβαστούν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να υποτιμηθεί ο ρόλος της ιατρικής κοινότητας, δεδομένου ότι «οι γιατροί έπαιζαν και παίζουν τον μείζονα και καθοριστικό ρόλο σε μια επιτυχή, κοινή εκστρατεία κατά του covid. Χρειαζόμαστε να δράσουμε όλοι μαζί εναντίον του covid.  Οι γιατροί έχουν να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο», συμπέρανε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments