Πολιτική

Άδωνις: Τα απογευματινά ιατρεία στην υπηρεσία των πολιτών

Άδωνις: Τα απογευματινά ιατρεία στην υπηρεσία των πολιτών

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI), Στην υπεράσπιση των απογευματινών χειρουργείων προβαίνει, σε συνέντευξή του στον Blue Sky, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρέπει να ενισχύσουμε την εμβολιαστική μας προσπάθεια κατά του covid

Στην υπεράσπιση των απογευματινών χειρουργείων προβαίνει, σε συνέντευξή του στον Blue Sky, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζει αρχικά πως «η κυβερνητική βούληση εκφράσθηκε για πρώτη φορά το μακρινό 2001 επί Κώστα Σημίτη. Τελικά, η κυβερνητική βούληση του 2001 θα βρει εμπειρική εφαρμογή το 2024. Σχεδόν μια 25ετία. Καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να υπάρξει. Όπως καμία ιδιωτικοποίηση δεν υπήρξε στα απογευματινά ιατρεία. Τα απογευματινά χειρουργεία βρίσκονται στη διάθεση και στην υπηρεσία των πολιτών».

«Παράλληλα, θα έχουμε μια ενιαία λίστα χειρουργείων», συνεχίζει ο υπουργός Υγείας, «αυτή θα μας επιτρέπει να γνωρίζουμε πόσα και ποια χειρουργεία είναι προγραμματισμένα να γίνουν σε πραγματικό χρόνο. Τα χειρουργεία τα στήνουμε ανά κλινική και με όρους. Με βάση τον πρώτο όρο, η ίδια η κλινική αποφασίζει για τα χειρουργεία. Σύμφωνα με τον δεύτερο όρο, το κόστος ρυθμίζεται πολύ εύκολα, με βάση τα λεγόμενα «κεν». Ξέρουμε πόσο κοστολογείται κάθε χειρουργείο. Έτσι, ο γιατρός και οι νοσηλευτές θα παίρνουν  τις αμοιβές καθαρά και φορολογημένα».

«Με τα απογευματινά χειρουργεία απαντάμε και στο ζήτημα των μισθών. Το ΕΣΥ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά τους μισθούς των ιατρών. Με τα απογευματινά χειρουργεία το εισόδημα των ιατρών θα αυξηθεί νόμιμα και καθαρά.

Και με τα απογευματινά χειρουργεία στοχεύουμε σε ασθενείς που δεν μπορούν να πάνε στο ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά που μπορεί να πληρώσει κάτι από την τσέπη του», διευκρινίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε σχέση με τον Άτλαντα της Υγείας, ο υπουργός Υγείας τονίζει πως «θα γίνει σχετική προκήρυξη. Θα προλάβω, πιστεύω, να εκδώσουμε τον άτλαντα της υγείας κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Αυτό όμως δε θα το δούμε στην αρχή της διαδρομής, αλλά στο τέλος της διαδρομής».

Σε αναφορά με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους κατά covid, ο Άδωνις υπογραμμίζει: «Διαγράφουμε τα πρόστιμα όλων των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών. Το πρόστιμο όμως μπήκε όταν έπρεπε να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Ήταν μια απόφαση, η οποία λειτούργησε. Τώρα, μιλάμε πράγματι για μια ρύθμιση εκ των υστέρων, αλλά το πλαίσιο είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει πια η σύγκρουση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους. Αυτή η αντιπαράθεση ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να ενισχύσουμε την εμβολιαστική μας προσπάθεια και σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται η διαγραφή των προστίμων για το σύνολο των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών», καταλήγει ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments