Πολιτική

ΝΔ: Οριστικοποιείται το ευρωψηφοδέλτιο

ΝΔ: Οριστικοποιείται το ευρωψηφοδέλτιο

Πηγή Φωτογραφίας: [366673] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα κρίσιμα ραντεβού και τα κριτήρια για τις υποψηφιότητες.

Με βασικά κριτήρια τη διεύρυνση, την ανανέωση αλλά και την προοδευτική κατεύθυνση της ΝΔ αναμένεται να επιλεγούν οι γαλάζιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και μπορεί να απέχουμε πάνω από τέσσερις μήνες από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου αλλά οι διεργασίες στο παρασκήνιο καλά κρατούν. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού – Γιάννης Μπρατάκος, Θανάσης Νέζης, Παύλος Μαρινάκης- κάνουν συναντήσεις και «σκανάρουν» βιογραφικά νέων προσώπων και στελεχών, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκτός ραντάρ έχουν ξεκινήσει λίγες στοχευμένες συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο με τον πρωθυπουργό.

«Οι ευρωεκλογές είναι μια αυτοτελής αναμέτρηση. Ψηφίζουμε για τους ευρωβουλευτές μας και για την εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη. Και η ΝΔ προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές με ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, που δεν είναι η πολιτική της ισχύ. Είναι ότι εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης», ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αποδείξαμε σε μια σειρά από δύσκολες διαπραγματεύσεις ότι όταν πηγαίνουμε στην Ευρώπη μπορούμε να υπερασπιστούμε την Ελλάδα με τρόπο πάρα πολύ αποτελεσματικό».

Πύρρος Δήμας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Δημήτρης Τσίοδρας έχουν πάρει το «πράσινο φως» και αναμένεται τρία από τα 42 συνολικά πρόσωπα που θα απαρτίζουν το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Τέσσερις από τους σημερινούς ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι βέβαιο πως θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία έχει παρουσία στις Βρυξέλλες, τον Στέλιο Κυμπουρόπουλος, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, και την Ελίζα Βόζενμπεργκ. Δεν αποκλείεται επίσης ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και πραγματοποιεί περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις, σηματοδοτώντας έτσι την υποψηφιότητά του.

Κοντά στο «ναι» βρίσκεται ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής και πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη, Σωτήρης Σέρμπος, ο οποίος μάλιστα χθες εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συμφωνία με τα F-35. Πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν στην 9η μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, , ενώ συχνά βρίσκεται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, ο οποίος πολιτεύτηκε με τη ΝΔ στην Κεφαλονιά στις εθνικές εκλογές.

Επίσης, με βάση πληροφορίες, ο κύκλος του πρωθυπουργού επικοινώνησε και με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργο Καλλιακμάνη. Ο διακεκριμένος αστυνομικός αναμένεται να συναντηθεί σύντομα με την γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, η οποία έχει δείξει θετική στάση στο ενδεχόμενο πιθανής υποψηφιότητας.

Ακόμη, το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο αναλαμβάνεται να περιλαμβάνει εκπρόσωπο του φιλοζωϊκού κινήματος αλλά και έναν απόστρατο αξιωματικό. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί για το δεύτερο είναι αυτά του στρατηγού εν αποστρατεία Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και κατέγραψε ισχυρά ποσοστά αλλά και του πτεράρχου εν αποστρατεία Κωνσταντίνου Ιατρίδη, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε ένα πρόσωπο – «έκπληξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments