Πολιτική

Ράμα: Το ύστατο τέχνασμα για υφαρπαγή της Χειμάρρας

Ράμα: Το ύστατο τέχνασμα για υφαρπαγή της Χειμάρρας

Πηγή Φωτογραφίας: [361027] 8ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Το "κόλπο" του Έντι Ράμα.

Η επιχείρηση υφαρπαγής του δήμου Χειμάρρας από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα κορυφώνεται μετά την οριστική απόρριψη από το Εφετείο Τιράνων του αιτήματος του Φρέντι Μπερέλι για άδεια ορκωμοσίας, ενώ παραμένει παράνομα κρατούμενος ενόψει της δίκης για τις κατηγορίες συνωμοσίας σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε. Ράμα θα εκμεταλλευθεί τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που έχει περιγράψει ως παράνομη την παραμονή στη θέση του Δημάρχου του προηγούμενου Δημάρχου και ηττημένου στις εκλογές Γ. Γκόρο και έχει συστήσει την υιοθέτηση «ευρωπαϊκών πρακτικών» για την κάλυψη της προσωρινής διαχείρισης του Δήμου. Και έτσι μετά τις παλινωδίες των τελευταίων εβδομάδων θα καθαιρέσει τον Γ. Γκόρο και ταυτοχρόνως θα προτείνει η κυβέρνηση του τον δικό της εκλεκτό ώστε να αναλάβει ως «προσωρινός» Δήμαρχος Χειμάρρας.

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο και ο ίδιος ο Έντι Ράμα αποκάλεσαν τον Μπελέρη “εκλεγμένο δήμαρχο”, τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες εκλογικές αρχές και οι δηλώσεις αυτές έγιναν μάλλον για να προκαλέσουν σύγχυση στην Αθήνα και να την κάνουν να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών ως εγκεκριμένα. Η πιο σημαντική απόδειξη της έγκρισης των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι η ορκωμοσία του Μπελέρη. 

Παρά το γεγονός ότι όλο το κατηγορητήριο της ποινικής υπόθεσης έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση Ράμα κρατά στη φυλακή τον Φ. Μπελέρη και η πρόθεση είναι να καταδικασθεί με τέτοια ποινή που ακόμη κι αν μειωθεί στο Εφετείο να οδηγεί στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και συνεπώς στην οριστική καθαίρεση του. Αυτή η διαδικασία θα εξαντλήσει σχεδόν το χρονικό όριο της Δημαρχιακής θητείας οπότε ο διορισμένος δήμαρχος θα ασκεί καθήκοντα μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας η εάν ολοκληρωθεί νωρίτερα η δικαστική διαδικασία τότε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, όπου φυσικά το προβάδισμα θα έχει ο εκλεκτός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Έντι Ράμα.

Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, η Αθήνα καλείται να επιμείνει στην ορκωμοσία του Μπελέρη και να στείλει σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί κανέναν ελιγμό με τον διορισμό προσωρινού δημάρχου που δεν θα συνδυάζεται με τον Φ. Μπελέρη, κάτι που θα αποτελούσε επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, και ταυτόχρονα να πιέσει τον εκλεγμένο δήμαρχο του δήμου Χειμάρρας να τύχει μιας δίκαιης δίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments